We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Meer informatie

𝗕𝗲𝗻 𝗷𝗲 𝗻𝗼𝗴 𝗼𝗽 𝘇𝗼𝗲𝗸 𝗻𝗮𝗮𝗿 𝗲𝗲𝗻 𝘀𝗽𝗿𝗶𝗻𝗴𝗴𝗲𝗳𝗼𝗸𝘁𝗲 𝗱𝗲𝗸𝗵𝗲𝗻𝗴𝘀𝘁 𝗺𝗲𝘁 𝗲𝗲𝗻 𝗮𝗽𝗮𝗿𝘁 𝗸𝗹𝗲𝘂𝗿𝘁𝗷𝗲 𝗱𝗶𝗲 𝗵𝗼𝗼𝗴 𝗶𝗻 𝗱𝗲 𝗺𝗮𝗮𝘁 𝗶𝘀? 𝗠𝗶𝘀𝘀𝗰𝗵𝗶𝗲𝗻 𝗶𝘀 𝗪𝗵𝗮𝘁𝗲𝘃𝗲𝗿 𝗱𝗮𝗻 𝗶𝗲𝘁𝘀 𝘃𝗼𝗼𝗿 𝗷𝗼𝘂𝘄 𝗺𝗲𝗿𝗿𝗶𝗲!

Whatever van de Teugenaar
(Whiteyassar x Montreal VDL x Emilion x Alme)
NRPS ~ 2017 ~ 1,69m ~ Valk

Whatever is een eerlijke en betrouwbare valk dekhengst met een goede instelling. Hij laat zich goed bewerken en beschikt over veel body en souplesse. Whatever valt met name op door zijn krachtige galop en zijn goede achterbeengebruik. Daarnaast heeft hij een goede houding met een sterke rug en een aansprekend front waarbij de hals hoog uit de borst komt.

Whatever springt met veel afdruk en een goede balans, hij toont ruim voldoende reflexen en laat een goede techniek zien. Hij is voorzichtig op de sprong en toont ruim voldoende vermogen en inzet. Hij heeft inmiddels zijn eerste springwedstrijden met succes gelopen en wij verwachten nog veel van hem te horen!

Whatever van de Teugenaar is springpaard gefokt en is goedgekeurd bij het EU-erkende RBP Stamboek. Hij is hoog in de maat en met zijn prachtige valk kleur is hij een echte eye-catcher! In combinatie met een vos, bruine of zwarte merrie is er 50% kans op een aparte kleur zoals valk, palomino of smokey black. Wanneer de merrie ook een crème-gen draagt zal de kans op een aparte kleur vergroot worden.

Whatever komt uit de goedgekeurde Cremello springhengst Whiteyassar (die inmiddels al is overleden) en komt daarnaast uit een zeer goede moederlijn, waarbij sport en predicaten zijn gecombineerd. Zo zie je in deze lijn de bekende springpaard hengsten Montreal VDL, Nimmerdor, Emilion, Wellington en Alme die allemaal 1.60m springen. Zijn moeder werd onder meerdere ruiters uitgebracht in de springsport in België, Nederland en Frankrijk.

https://www.horsetelex.nl/horses/pedigree/1956132/whatever-van-de-teugenaar

Video: https://youtu.be/Vu4hTHBo5Yg

Whatever is een brave jonge hengst, hij is zeer makkelijk in de omgang, rustig op stal en heeft een meewerkend karakter.

Whatever is in het bezit van het Röntgen predicaat bij het NRPS en is daarnaast ook WFFS vrij.

Dekgeld €650,- (vaste kosten €400,- + bij dracht €250,-) excl. btw (en eventuele verzendkosten, stallings- of dierenartskosten)

Staat ter dekking bij Hengstenhouderij Marcel van Bruggen. Wij doen NIET aan natuurlijke dekkingen! KI vers sperma (of eventueel diepvries sperma) is beschikbaar. Sperma kan ook verstuurd worden.

https://www.marcelvanbruggen.nl/hengsten/nrps

Stamboom

Vader
Vader van vader
v.v.v.
m.v.v.
Moeder van vader
v.m.v.
m.m.v.
Moeder
Vader van moeder
v.v.m.
m.v.m.
Moeder van moeder
v.m.m.
m.m.m.