We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Meer informatie

Ben je nog op zoek naar een springgefokte dekhengst met een apart kleurtje die hoog in de maat is? Misschien is Whatever dan iets voor jouw merrie!

Whatever van de Teugenaar (Whiteyassar x Montreal VDL x Emilion x Alme)
NRPS ~ 2017 ~ 1,69m ~ Valk   

Whatever is een eerlijke en betrouwbare valk dekhengst met een goede instelling. Hij laat zich goed bewerken en beschikt over veel body en souplesse. Whatever valt met name op door zijn krachtige galop en zijn goede achterbeengebruik. Daarnaast heeft hij een goede houding met een sterke rug en een aansprekend front waarbij de hals hoog uit de borst komt. 

Whatever springt met veel afdruk en een goede balans, hij toont ruim voldoende reflexen en laat een goede techniek zien. Hij is voorzichtig op de sprong en toont ruim voldoende vermogen en inzet.

Whatever van de Teugenaar is springpaard gefokt en is goedgekeurd bij het EU-erkende RBP Stamboek. Hij is hoog in de maat en met zijn prachtige valk kleur is hij een echte eye-catcher! In combinatie met een vos, bruine of zwarte merrie is er 50% kans op een aparte kleur zoals valk, palomino of smokey black. Wanneer de merrie ook een crème-gen draagt zal de kans op een aparte kleur vergroot worden.

Whatever komt uit de goedgekeurde Cremello springhengst Whiteyassar (die inmiddels al is overleden) en komt daarnaast uit een zeer goede moederlijn, waarbij sport en predicaten zijn gecombineerd. Zo zie je in deze lijn de bekende springpaard hengsten Montreal VDL, Nimmerdor, Emilion, Wellington en Alme die allemaal 1.60m springen. Zijn moeder werd onder meerdere ruiters uitgebracht in de springsport in België, Nederland en Frankrijk. 

https://www.horsetelex.nl/horses/pedigree/1956132/whatever-van-de-teugenaar

Whatever is een brave jonge hengst, hij is zeer makkelijk in de omgang, rustig op stal en heeft een meewerkend karakter.

Whatever is in het bezit van het Röntgen predicaat bij het NRPS en is daarnaast ook WFFS vrij.  

Dekgeld €650,- excl. BTW
(vaste kosten €400,- + bij dracht €250,- en excl. eventuele verzendkosten, stallings- of dierenartskosten)  

Staat ter dekking bij Hengstenhouderij Marcel van Bruggen

Stamboom

Vader Goedgekeurde valk hengst
Vader van vader
v.v.v.
m.v.v.
Moeder van vader
v.m.v.
m.m.v.
Moeder
Vader van moeder ter dekking van 1,69m!
v.v.m.
m.v.m.
Moeder van moeder
v.m.m. Whiteyassar x Montreal VDL x Emilion x Alme
m.m.m.