We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Meer informatie

Westland van de Teugenaar is een NRPS allround/eventing gefokt chique VALK hengstveulen (10-05-2022). Zijn verwachte stokmaat zal rond de 1.70m worden (de moeder is 1.70m en de vader is 1.69m). 

Westland heeft dus een hele interessante afstamming waarbij dressuur en springen wordt gecombineerd: Whatever van de Teugenaar (Whiteyassar x Montreal VDL x Emilion x Alme) x Discovery x Jonggor’s Weyden.

Zijn moeder hebben we al ruim 10 jaar in ons bezit en heeft Z1 dressuur gelopen (wordt de afgelopen jaren als fokmerrie gebruikt wegens tijdgebrek/ruiter heeft een kind gekregen). Ze is tevens in het bezit van het Prestatie Sport predicaat en het Ster predicaat en is WFFS-vrij. Een paar weken geleden is ze ook Kampioen van Regio Zuid geworden tijdens de Keuring. Ze is een Discovery x Jonggor’s Weyden. 

Achter Discovery zitten de hengsten Dolany, Donnerhall, Donnerwetter Lorentin I en Loutano, wie allemaal op Grand-Prix niveau hebben gelopen. Donnerhall heeft meer als 160 goedgekeurde zonen en heeft daarnaast ook vele overwinningen op zijn naam staan! Donnerhall behaalde een individuele derde plaats (brons) en het team goud op de Wereldruiterspelen in Den Haag. Op het Wereldkampioenschap in Rome leverde het Duitse dressuur team een gouden medaille op. Jonggor’s Weyden is de vader van de moeder en loopt op Grand-Prix niveau en is de enige goedgekeurde dressuurhengst ter wereld die ooit een individuele medaille op de Olympische Spelen behaalde. Op de Olympische Spelen in Atlanta bracht Jonggor’s Weyden het team zilver en de individuele bronzen medaille onder Sven Rothenberger. In de moederlijn van Westland vindt je naast vele predicaten ook nog de hengst Aktion, ook hij heeft op Grand-Prix niveau gelopen. Verder terug in de moederlijn komt ook de hengst Pion voor wie Z2-dressuur was en 1.40m springen. Ook heb je nog Akteur wie 1.60m springen was.

De vader van Westland is Whatever van de Teugenaar en hebben we ook zelf gefokt, hij is een jonge talentvolle EU-goedgekeurde dekhengst en heeft inmiddels zijn eerste springwedstrijden met succes gelopen. Hij was afgelopen outdoor seizoen ook geselecteerd voor de Regionale Kampioenschappen waar hij tevens een mooie foutloze ronde neerzetten. Hij is in het bezit van het PROK-predicaat en is WFFS-vrij. Whatever komt zelf uit de goedgekeurde Cremello springhengst Whiteyassar en komt daarnaast uit een zeer goede moederlijn, waarbij sport en predicaten zijn gecombineerd. Zo zie je in deze lijn de bekende springpaard hengsten Montreal VDL, Nimmerdor, Emilion, Wellington en Alme die allemaal 1.60m springen. Ook zit in deze lijn de bekende hengst Indoctro wie 1.40m springen liep. 

Westland heeft dus een veel belovende en allround gefokte afstamming. Hij heeft geen (stal)gebreken! Hij is al heel makkelijk in de omgang, hij is erg nieuwsgierig en knuffelig en komt meteen naar je toe. Hij komt dagelijks in de hand en kent ook zijn halster op- en afdoen en meelopen aan een touwtje. Ook heeft hij al meerdere keren op de trailer gestaan met zijn moeder, wat hij braaf doet!

Pedigree: https://www.horsetelex.nl/horses/pedigree/2314022/westland-van-de-teugenaar

De ene laatste foto’s zijn van de vader Whatever van de Teugenaar (Whiteyassar x Montreal VDL x Emilion x Alme) en de laatste foto is de moeder (Discovery x Jonggor’s Weyden).

Voor meer foto's of bij vragen stuur even een mailtje.

Westland mag vanaf half / eind september zijn moeder verlaten.

Vraagprijs €8750


Stamboom

Vader Whatever van de Teugenaar
PROK, WFFS-free
Vader van vader Whiteyassar
SPR-1.20m
v.v.v. RIAZAN OX
m.v.v. Urana de Tenneville
SPR-1.20m
Moeder van vader Gin Gini v/d Haagakkers
SPR-1.20m, DR-L1
v.m.v. Montreal VDL
SPR-1.60m
m.m.v. Pippi
SPR-1.10m
Moeder B Impressed
Prestatie-Sport, Ster, WFFS-free, DR-Z1
Vader van moeder Discovery
v.v.m. Dolany
Grand Prix
m.v.m. Mandia I
Zuchtbuch
Moeder van moeder Soraya
PROK, DR-L1
v.m.m. Jonggor's Weyden
Grand Prix
m.m.m. Falaika
Prestatie-Sport, DR-Z1