Meer informatie

Oakheart Glamourdale x Spielberg
Dit Hengst veulen geboren op 30-4-2019 Is een goed ontwikkeld veulen met veel bespiering. Een goede afdruk vertoont, goede bewegingsvormen heeft en goed vanuit het achterbeen loopt. Het veulen/ paard voldoet aan de KWPN-norm voor het D-OC predicaat. Het veulen komt veel door de hand.
(PROK M1 dressuur) Moeder is Defne B (Spielberg x Florencio) . Een halfzus van de GGK kwpn hengst Firestone. Vader van Oakheart is Glamourdale.

Glamourdale
Glamourdale is de onbetwiste kampioen van de KWPN hengstenkeuring 2014, de reserve kampioen van de KWPN verrichtingstest 2014 en de “soevereine” FEI Wereldkampioen 7-jarige dressuurpaarden 2018. Glamourdale is mooi, Glamourdale is imponerend, Glamourdale is super gefokt, Glamourdale is extreem talentvol, Glamourdale is compleet, Glamourdale: “Got it All”. Glamourdale is een zoon van de “kampioenmaker” Lord Leatherdale, gefokt uit de preferente prokmerrie Thuja (v. Negro), één van Nederlands beste fokmerries. Meer info van deze hengst zie de site van Olst horses.

Vader van moeder is de hengst Spielberg. SPIELBERG (SUNNY-BOY X ROSIER) Spielberg is een dressuurhengst om van te dromen. Met zijn bijna ideale type is hij een echte ‘Strahlemann’ en mede dankzij zijn geweldige bewegingsvorm behaalde hij als een van de weinige hengsten in Westfalen de titel premiehengst. Vader Sunny Boy is een alom geprezen zoon van Sandro Hit uit de Donnerhall-dochter Fantastica – de volle zus van beroemdheden Don Schufro en Don Primero. Spielbergs grootvader Rosier brengt het waardevolle bloed van Rubinstein I met zich mee, waardoor ook de beroemde stam van Olympisch kampioenen Ahlerich, Rembrandt en Amon de pedigree van Spielberg versterkt. Via moeder Rosiera gaat Spielberg terug op de Roncalli xx-dochter Rondula – tevens grootmoeder van het Grand Prix-dressuurpaard Last Minute van Ilka-Kerstin Geiss. Naast maat en formaat voegt Spielberg ook een enorm stabiel karakter toe aan de dressuurpaardenfokkerij. Daarnaast beschikt Spielberg over veel ritme en balans in beweging en won hij de verrichtingstest in Zweibrücken op de dressuuronderdelen. Onder Joyce Lenaerts was Spielberg zelf tiende op het NK ZZ-licht en tweede op Geldrop Hippique. Inmiddels hebben Spielbergs oudste nakomelingen Spielbergs Cartier en Denza Lenza onder respectievelijk Fieke Houwen en Robin van Lierop hun debuut op Prix St. Georges-niveau al gemaakt .

Moeder van moeder is Florencio FLORENCIO I (FLORESTAN I X WELTMEYER) Florencio’s verervingskracht werd afgelopen jaar door het KWPN erkend met het hoog aangeschreven ‘Keur’ predicaat. Florencio’s nakomelingen komen keer op keer bovendrijven: meerdere nazaten scoren boven de 70% in de Grand Prix, waaronder zijn in Duitsland goedgekeurde zoon Florenciano onder Hubertus Schmidt, bijna 40 hengsten zijn goedgekeurd bij verschillende stamboeken, waaronder de stempelhengst in wording Charmeur, zoon Borencio won tweemaal de Pavo Cup en zijn dochters ontpopten zich al vele malen als keuringstoppers.

Stamboom

Vader GLAMOURDALE
Vader van vader LORD LEATHERDALE
v.v.v. LORD LOXLEY I
m.v.v.
Moeder van vader THUJA
v.m.v. NEGRO
m.m.v.
Moeder DEFNE B
PROK
Vader van moeder SPIELBERG
v.v.m. SUNNY-BOY
m.v.m.
Moeder van moeder ZELZA-BELLA
ster pref
v.m.m. FLORENCIO I
m.m.m.