Meer informatie

Bij deze wil ik jullie voorstellen aan Arnold!

Hij is een ruin van 14,5 jaar, Elmshorn x Cavalier, 174 cm schofthoogte. Hij is kerngezond en heeft nog nooit een blessure gehad. Qua karakter is het een paard met energie, jeugdig, gevoelig en slim. Gaat super goed samen met andere paarden in de wei. Met een buitenrit is hij samen met een ander paard braaf, als je alleen met hem gaat vindt hij het soms nog spannend en kan hij heel enthousiast zijn.

Qua rijden kan hij alle oefeningen t/m M2-niveau. Dat houdt in dat hij netjes in stap, draf en galop ontspannen loopt en alle zijgangen in stap en draf kan. Krijg je hem goed op het achterbeen, dan kan hij ook de zijgangen in galop incl. galopwissel. Hij is vanuit het rechtrichten gereden, dus hij loopt super soepel en ontspannen over de rug. Ik rij hem regelmatig met een barebackpad, ik kan hem op mijn zit rijden en hij zit fantastisch. Voor mij is hij een super goede leermeester!

Hij speelt heerlijk met allerlei speeltjes, springen doet hij prima, vrijheidsdressuur zou hij fantastisch vinden en freestyle doet hij ook super goed.

Wat zoeken wij? We zoeken een stoere ruiter die al lekker kan sturen. Waarom?

Arnold is perfect geschikt voor iemand die graag wil leren hoe je naar een hoger niveau rijdt en veel verschillende dingen met hem wil doen. Ik ben hem gaan bijrijden, omdat hij alle kwaliteiten in zich heeft om zelfs tot aan de wissels om de pas te leren. Het zou zonde zijn als men hier niet mee verder gaat, want hij wordt graag aan het werk gezet en in zijn koppie mag hij best wel uitgedaagd worden. Zoek je een paard waar je een diepe band mee wilt opbouwen, dan ga je gegarandeerd met dit paard een klik krijgen!

Klein puntje... Arnold is super braaf, mits je hem in evenwicht kunt rijden zodat hij zijn rug kan ontspannen. Omdat hij groot is en soms fris kan zijn, heeft hij iemand nodig die dan leiding durft te nemen. Daarnaast is hij met buitenritten goed wakker, dus een beginnerspaard is het zeker niet. We willen kopers zeker niet afschrikken, want hij is echt heel erg leuk, maar een onzekere ruiter of een beginner zou niet bij hem passen. Sta je relax in je schoenen, dan heb je een wereldpaard aan hem!

Dan de vraagprijs… Ik hoef er niet rijk van te worden, maar ik ga hem ook niet gratis weggeven. Omdat een goed thuis belangrijk is en omdat ik graag een goede match zie, is de prijs zeker bespreekbaar. Ik hoop gewoon dat iemand om nog eens 15 jaar plezier van dit paard gaat hebben.

Arnold gaat niet naar een handelaar of een manege.

Geïnteresseerden kunnen met mij contact opnemen op suzanne@klassiekedressuur.com of op 0622576173.

Stamboom

Vader Elmshorn
Vader van vader Lord
v.v.v.
m.v.v.
Moeder van vader Santa Strings
v.m.v.
m.m.v.
Moeder Sikarla H.
Vader van moeder Cavalier
v.v.m.
m.v.m.
Moeder van moeder Nikarla
v.m.m.
m.m.m.