Meer informatie

Castor van Vynckenhove Z is een 10 jarige ruin. Hij is donkerbruin en +/- 1m80 groot.
Zijn afstamming vind je terug op horsetelex:
https: www.horsetelex.nl/horses/pedigree/504327/castor-van-vynckenhove
Castor bezit over een goeie basis dressuur, springen en natural horsemanship.
Castor is een hoogenergetisch paard (left brain extrovert), heeft veel uitdaging nodig en als bijgevolg een ruiter met kordate maar eerlijke hand. Castor is totaal geen paard voor de onervaren/beginnende ruiter owv zijn dominant karakter. Als Castor merkt dat hij een onzekere ruiter voor zich heeft zal hij zeker niet nalaten om met de voeten te spelen. Hij kan schichtig voor de dag komen, daarom dat hij kordaat maar met overtuiging maar niet agressief moet gereden worden. Castor is wel leergierig en houdt van uitdaging. Eenmaal hij vertrouwen heeft in de ruiter is hij lief,  een echte knuffelbeer en probeert hij zich te gedragen (met wat uitzonderingen). Castor verdiend daarom een 5* thuis met dagelijkse weidegang. Castor heeft ook al wedstrijd ervaring (vrijspingen en dressuur). Werd op dressuur niveau B2 gereden maar kan veel meer aan.
Bij mij thuis heeft hij geen stalgebreken, staat 24u per dag in een paddock met stal, in de zomer elke dag in de wei en kan met andere paarden overweg.
Als jong paard had Castor last van patella-pees-fixatie. Maar is daar correct voor behandeld geweest en heeft daar geen last meer van.De reden van verkoop is volgende: Dit jaar ben ik mama geworden van een tweeling. Daarvoor had ik ook minder tijd om Castor voldoende te rijden en mee te werken. Castor is daarom voor mij te sterk geworden omdat hij te weinig in het werk zat en van de situatie profiteerde. Ik kan Castor niet meer bieden wat hij nodig heeft.Castor is sinds zijn 1 jaar in mijn bezit, ik ben dus de eerste eigenaar (naast de fokker).
Daarom is een 5* thuis vinden veel belangrijker dan de prijs.
Castor staat nu helaas al een jaar op de weide tgv de zwangerschap en bijhorende keizersnede.
Contact kan altijd via email of GSM.
Bezichtigen mag ook altijd. 
Kennismaken dmv grondwerk (en indien gewenst en OK vooor mij rijden) is een vereiste!
Filmpjes (springen en vrijspringen) kan je bekijken op mijn Youtube kanaal JustMeCharly.

Stamboom

Vader
Vader van vader
v.v.v.
m.v.v.
Moeder van vader
v.m.v.
m.m.v.
Moeder
Vader van moeder
v.v.m.
m.v.m.
Moeder van moeder
v.m.m.
m.m.m.