We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Meer informatie

Te koop wegens tijdsgebrek, Obelisque, een grote zwarte dressuurruin van Bon Bravour x Warkant (Ferro).
Krachtige bewegingen met een heel sterk achterbeen, een echte powerhouse!

2 jaar geleden kocht ik Obelisque met als doel terug wedstrijden te gaan rijden, maar dit blijkt in praktijk niet haalbaar te zijn in combinatie met mijn werk en gezin. Momenteel kan ik slechts 1 à 2x per week rijden, wat echt niet voldoende is voor hem, en waardoor ik hem bijgevolg ook nog niet officieel kon uitbrengen op wedstrijd. Echt zonde, want hij heeft alle potentieel!

Obelisque zou dus het beste tot zijn recht komen bij iemand die er actief mee aan de slag gaat en hem uitbrengt op wedstrijd. Hij heeft een consequente, zelfzekere ruiter nodig die hem alle tijd en aandacht kan geven die hij verdient.
Obi is slim en rijtechnisch soms een uitdaging, daarom niet geschikt voor een onzekere of beginnende ruiter. Iemand die de nodige ervaring heeft en verder wil geraken in de wedstrijdsport zal hier een heel fijn paard aan hebben!
Hij vind het ook heel leuk om alleen of in groep te gaan wandelen. Balkjestraining of een sprongetje ter afwisseling vindt hij geweldig!
Hij beheerst de L-oefeningen zeer goed, we trainen nu op M/Z-niveau travers, renvers, appuyeren, contragalop, stap-galop-stap enz. Hij kan goed schakelen en heeft heel veel aanleg voor verzameling. Hij springt een groene wissel, pakt dit zeer makkelijk op, maar moet nog verder bevestigd worden.

Steeds gevaccineerd, ontwormd en netjes bijgehouden door de hoefsmid, tandarts en osteopaat.
Obi zuigt lucht als hij brok eet. Ook enkel en alleen dan, tussendoor en buiten doet hij het nooit. Hij heeft wat voernijd, vandaar waarschijnlijk. We geven hem eten vanaf de grond om het luchtzuigen tot een minimum te beperken en zo gaat het een stuk beter. Er is niets te zien aan zijn tanden en hij heeft er nog nooit problemen door gehad.
Het doet verder niets af aan zijn kwaliteiten als sportpaard!
Onze vraagprijs is 10.000€, maar aangezien hij vrij snel zou moeten verkocht worden zijn we bereid om elk redelijk bod te aanvaarden als hij naar een 5*-thuis kan! Waag dus gerust een kans!

Obelisque is werd net voor aankoop in 2018 klinisch en röntgenologisch goedgekeurd. Herkeuring is uiteraard mogelijk op kosten van de koper.

Obelisque staat gestald op Stal Het Kroonhof, Sara Beytsweg 16, 4529 JL Eede-Aardenburg en kan bezichtigd worden mits het in acht nemen van de nodige Corona-maatregelen.

Contact/filmpje via telefoon, whatsapp of email: 0032 486 41 48 97 kerlijn.ginneberge@hotmail.com

Stamboom

Vader Bon Bravour
Vader van vader Painted Black
v.v.v.
m.v.v.
Moeder van vader
v.m.v.
m.m.v.
Moeder
Vader van moeder Warkant (v. Ferro)
v.v.m.
m.v.m.
Moeder van moeder
v.m.m.
m.m.m.