We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Meer informatie

Evazelma Merrie Juni 2008 1.64m Super lieve once-in-a-lifetime-horse te koop van Uphill!

Evazelma hebben wij als veulentje gekocht bij de Gebroeders Scholten en Dhr. Van Norel in Wapenveld. Zij komt uit de Zelma stam waar gefokt word op karakter en beweging en dat was vanaf veulen af aan al aan haar te merken. Zo'n lieve en brave merrie waar iedereen mee over weg kan. Kleine onzekere kinderen rijden zo met haar weg of volgen met gemak een zitlesje op haar zonder beugels en teugels. Maar ook een gevorderde ruiter kan erg fijn met haar rijden.

Evazelma loopt Z2 dressuur met winst en springt goede vliegende wissels, zeker potentie voor meer! Ze is fijn aan de hulpen en reageert super op je zit. Hierdoor word ze nog wel eens gebruikt om lesklanten het effect van hun zit te laten voelen, echt een perfecte leermeester!

Buitenrijden en springen doen wij niet zo veel met haar omdat onze ambitie bij de dressuur ligt, maar ze vind dit zeker leuk om te doen en is dan ook braaf. Evazelma is braaf maar geen dooie, je kan haar zo 'heet' maken als je zelf wilt. Je kan echt alles met haar, met bit of bitloos dat maakt niet uit, met zadel of met een barebackpad, ze vind alles leuk! We hebben ook veel aan de hand met haar gewerkt gericht op de academische rijkunst, ook dit pakt ze heel fijn op en word dan heel enthousiast. Stukken verzameling laat ze dan met gemak zien.

Verder is ze alleen te laden op de trailer, braaf bij hoefsmid, dierenarts, met scheren etc. Altijd netjes ontwormt, ingeënt en naar de tandarts geweest. Heeft geen merrie streken.

Evazelma heeft bij ons 2 veulens gehad en ze is echt een super lieve moeder. Ook met haar veulen is ze heel makkelijk. Je kan haar makkelijk bij haar veulen weg halen om met haar te gaan rijden. Ze geeft goed gebouwde veulens die precies haar karakter meekrijgen, daar wil je er wel 10 van! Beide nakomelingen zijn nog in ons bezit. Met haar en haar eerste veulen zijn we voor de nieuwsgierigheid naar de veulenkeuring geweest waar het hengstje een 1e premie behaalde. Het 2e veulen was een merrie en precies haar moeder, super karakter en super bewegen. Makkelijk drachtig te krijgen en met bevallen ook heel relaxed.

Wij zoeken voor Evazelma een 5 sterren huisje. Ze zou zeer geschikt zijn voor overgang van pony naar paard of als familie paard. Niet geschikt voor iemand die met harde hand of stugge hand rijdt. Evazelma staat niet in de weg en gaat ook alleen maar weg naar iemand die net zo gek op haar is zoals wij dat zijn. Bij oprechte interesse zijn filmpjes op verzoek verkrijgbaar.
Keuren geen probleem; kosten koper. Hogere prijsklasse > 20.000

Stamboom

Vader Uphill
Vader van vader Oscar
v.v.v.
m.v.v.
Moeder van vader
v.m.v.
m.m.v.
Moeder
Vader van moeder Sky Dancer
v.v.m.
m.v.m.
Moeder van moeder
v.m.m.
m.m.m.