Meer informatie

Knap hengstenveulen van Kasanova de la Pomme geboren op 12 juni 2020.

Kasanova de la Pomme werd op de BWP hengstenkeuring 2013 uitgeroepen tot kampioenhengst. Hij heeft als vader Bamako de Muze, die zijn springgenen heeft geerfd van zijn vader Darco en zijn moeder Fragance de Chalus, die internationaal sprong en ook de moeder is van verschillende hengsten waaronder Mylord Carthago. Bamako de Muze presteerde sterk in de wedstrijden voor Jonge paarden en wordt momenteel succesvol uitgebracht op de internationale wedstrijden door Karlien De Brabander. Zijn moeder Everlychin de la Pomme behaalde in 2010 een tweede plaats op het Belgisch Kampioenschap te Gesves bij de zesjarigen en wordt momenteel in de USA in 1.40m parcoursen uitgebracht door Shane Sweetnam.

Kasanova de la Pomme is een sportieve bloedgemaakte hengst die goed in het rechthoekmodel staat.Tijdens de derde fase liet Kasanova de la Pomme zich opmerken. Zijn galop is lichtvoetig en ruim. Bij het springen onder het zadel toont hij zijn talent als sportpaard. Hij springt snel van grond en heeft een prima schouder- en lichaamsgebuik op de sprong. Kasanova de la Pomme beschikt over goede springgenen en prima springmanieren, maar ook zijn correct exterieur zijn een meerwaarde voor de fokkerij.

Moeder Celine gaf al enkele veelbelovende nakomelingen waaronder Kobalt Van Ter Burcht die momenteel op 1.50m niveau springt.

Grootvader Randel Z was een echt ‘Melchior-fokproduct’ uit de befaamde combinatie Ramiro Z x Almé Z, waar ook bijvoorbeeld Robin I en II Z, Rebel Z en de legendarische merrie Ratina Z uit kwamen. Randel Z werd succesvol in de springsport uitgebracht, maar is vooral bekend als vererver van veelzijdige en goed springende nakomelingen. De bekendste nakomeling is de BWP’er Cortes ‘C’ van Beezie Madden. Deze won op de Wereldruiterspelen in Caen nog twee bronzen medailles.

tina.venneman1@gmail.com

Stamboom

Vader Kasanova de la Pomme
1.50m
Vader van vader Bamako de Muze
1.60m
v.v.v. Darco
1.60m
m.v.v. Fragance de Chalus
1.40m
Moeder van vader Everlychin de la Pomme
1.60m
v.m.v. Malito de Reve
1.40m
m.m.v. Werly-Chin de Muze
1.50m
Moeder Celine
Vader van moeder Randel Z
1.60m
v.v.m. Ramiro Z
1.60m
m.v.m. Alaric Z
1.40m
Moeder van moeder Aurea
v.m.m. Argwohn I
m.m.m. Reseda