We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Meer informatie

Aarzel niet om me te contacteren voor meer info via Whatsapp.

Ubuntu de Quarebbe (Glamourdale x Krack C) is een groot, langbenig en elegant veulen. Hij is sterk op mensen gericht en gemakkelijk in de omgang. Hij houdt van aandacht, hinikt als je aankomt, laat zich overal aanraken en ook een halster omdoen is een eitje. Hij is nieuwsgierig van aard en gaat graag op verkenning.

Ubuntu heeft opvallend lange stelten. We verwachten dan ook dat het een groot paard zal worden. Zijn moeder is 1m71. Onder zijn veulenhaar schuilt een donkerbruine vacht. Hij heeft 2 witte voetjes achteraan.

Net als zijn moeder heeft hij een zeer ruimte stap. In draf beweegt hij lichtvoetig en soepel. In zijn tweede draf rijst hij in de voorhand en toont hij afdruk. Opvallend is de buiging in zijn achterbenen en knie-actie in zijn voorbenen. Dat laatste heeft hij ongetwijfeld van opa Krack C. Galop is zijn favoriete gang. Hij kan zowel zeer ruim galopperen, waarbij hij veel grond maakt, als klein.

Afstamming

Ubuntu kan zowel KWPN als BWP geregistreerd worden. Hij komt uit de Holstein 474A stam, een van de meest succesvolle merriestammen ter wereld met ontelbare goedgekeurde hengsten en succesvolle sportpaarden. Zijn moeder Gaomi E&M is de zus van Chequille Z. Deze hengst werd door Britse Olympisch amazone Emma Hindle uitgebracht in Grand Prix sport en goedgekeurd voor oa. Z, HANN, OLDBG, RHEIN WEST. Hij heeft meerdere goedgekeurde zonen.

Verder in de moederlijn vinden we de goedgekeurde hengst Verdi TN v. Quidam de Revel, die met Maikel Van Der Vleuten succesvol was op olympisch niveau.

Ook Vingino v. Voltaire (ggk bij KWPN, DSP, OLDBG, OS, HANN, ZANG, SF, BWP, succesvol op 1.60m-niveau met o.a. Abdel Said) en Velazquez v. Krack C (ggk bij KWPN, met Laura Quint en Robin Bernoski succesvol op lichte tour-niveau) komen uit deze merriestam. En dit zijn slechts enkele hengsten! Voor een volledig overzicht verwijs ik graag naar mijn website of horsetelex.

Moeder

Gaomi werd gefokt door J. van Uitert, N. Huijsmans, E. De Corte en M. Pevenage. Op 4-jarige leeftijd werd ze zadelmak gemaakt. Nadien ging ze de fokkerij in. Haar oudste dochter (v. Rubiquil) werd vice-Belgisch kampioen bij de 5-jarige dressuurpaarden. Haar jongste dochter (v. Just Wimphof) was succesvol op verschillende veulenkeuringen en wordt in 2021 zadelmak gemaakt. Voor meer info over haar nakomelingen verwijs ik graag naar mijn website: http://www.harasdequarebbe.com/news

Vader

Ubuntu’s vader Glamourdale (Lord Leatherdale x Negro) is de onbetwistbare kampioen van de KWPN hengstenkeuring 2014. In 2017 werd hij samen met de Britse amazone Charlotte Fry wereldkampioen bij de 7-jarige dressuurpaarden. Hij staat bekend om zijn ijzersterke galop waarmee hij 10’en scoort. Onlangs maakte hij zijn Grand Prix debuut met 78%!

Voor meer info over Ubuntu en Gaomi: www.harasdequarebbe.com

Stamboom

Vader Glamourdale
Vader van vader Lord Leatherdale
v.v.v.
m.v.v.
Moeder van vader
v.m.v. Negro
m.m.v.
Moeder Gaomi E&M
Vader van moeder Krack C
v.v.m. Flemmingh
m.v.m.
Moeder van moeder Hauterive E&M
v.m.m. Lavall II
m.m.m.