We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Meer informatie

Dazzle is een 3 jarige (voorlopig) goedgekeurde Irish Cob dekhengst met een gouden karakter en prachtige bouw en uitstraling. Mocht je hem echter willen castreren en op zoek zijn naar een geweldige ruin; hij heeft nog niet gedekt dus ook geen "wilde hengst neigingen".

Vader (foto 10) is de Ster Kampioenshengst Deáglan Snorremans van Germania (hoogte 1.50m). Moeder (foto 8 & 9) is de Ster merrie Puzzel. Puzzel heb ik al bijna 20 jaar en is een superlief en allround paard (1.52m). Puzzel heeft inmiddels 2 goedgekeurde dekhengsten gefokt en haar afstammelingen staan oa in Finland, Canada en Duitsland.

Dazzle is op 21 mei 3 jaar geworden en heeft een fijn en open karakter. Hij is huiselijk opgegroeid en veel in de hand geweest als veulen. Daarna is hij naar een hele fijne buurtboerderij gegaan om in de opfok met leeftijdsgenootjes op te groeien. Sinds oktober 2019 staat hij samen (maar wel apart) met zijn moeder op een knusse pensionstalling.Wegens Corona was er dit jaar geen hengstenkeuring maar hij heeft een voorlopige goedkeuring gekregen voor 2020 en 2021 voor de dekdienst. Mocht de nieuwe eigenaar hem ook als dekhengst willen blijven gebruiken dient hij wel in 2021 alsnog op de hengstenkeuring gekeurd te worden. Uiteraard is Dazzle in het bezit van een recentelijk klinisch goedkeuringsrapport van de dierenarts, Pssm vrij en DNA en kleur getest.Dazzle is momenteel 1.52m en zal nog wat doorgroeien.

De foto's zijn afgelopen april gemaakt, inmiddels is hij nog meer ontwikkeld tot een echte eyecatcher. Hij is enorm lief en knuffelig en wanneer je met hem aan het werk gaat komt de WOW factor helemaal tevoorschijn.Wegens een hernia operatie heb ik hem nog niet verder beleerd dan wat licht longeerwerk maar hij is erg leergierig. Dit is dus dé kans om hem nog helemaal naar je eigen hand te zetten! Het is uiteraard ook mogelijk om Dazzle te castreren en dan heb je er een prachtige ruin aan! Aan de ene kant vind ik het zonde als zo'n prachtige hengst gecastreerd wordt maar voor hem betekent het dan wel een heerlijk leven als ruin en echt iemands maatje. Hij komt uit 2 ouders met geweldige karakters en je hebt een paard uit duizenden aan hem!

Dazzle kan (tegen een meerprijs) ook ingereden gekocht worden, dan gaat hij eerst naar een professionele stal waar hij fijn en netjes ingereden zal worden.Dazzle gaat enkel naar een gouden stal en valt in de hogere prijsklasse.

Zoekwoorden:Irish Cob ICS Tinker

Stamboom

Vader Deaglàn Snorremans van Germania 0910874
Preferent
Vader van vader Natwest 201210196
v.v.v. Paleface 201210197
m.v.v. Panda Mare NR
Moeder van vader Aislinn 0910873
v.m.v. Coates Oliver -Gypsy Cob
m.m.v. Vines Mare -Gypsy Cob
Moeder Puzzel
Ster & Werk
Vader van moeder
v.v.m.
m.v.m.
Moeder van moeder
v.m.m.
m.m.m.