We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Meer informatie

HIER MELDT ZICH GENETISCH BEPAALD: DE KAMPIOENE VOOR DE TOEKOMST: PIA-AMANDA

De vos Pia-Amanda (Alexandro P x Amanda II van Farrington x Jamanda van Zep x Unitas), geboren 3 maart 2020. Pia-Amanda is het 11 merrieveulen (waarvan 10 van Alexandro P) van ster pref Amanda II, nadat ze als eerste veulen had gebracht de keurmerrie Eva-Amanda van Upperville.
Haar volle zus Kaya-Amanda (85 exterieur, 80 bewegingen) en Layla-Amanda (85/85) werden reserve resp. NMK-kampioen bij de driejarigen. De grootmoeder van Pia is ook de grootmoeder van de goedgekeurde hengst Henkie van Adelinde Cornelissen. Onder het motto: ‘Never change a winning team’ bracht zij in 2017 in combinatie met Alexandro P het nationaal kampioensveulen Mia-Amanda. Maar ook Kaya-Amanda was van haar jaargang het beste veulen, Jo-Amanda, Layla-Amanda en Godiva-Amanda mochten zich als reservekampioen opstellen bij de Gelderse veulens en hun oudere broer Flip werd derde bij de veulens. Als driejarige verschenen Hanna-Amanda, Ida-Amanda en Jo-Amanda op de Nationale Merriekeuring, waarbij Hanna- en Layla-Amanda kampioen werden en Ida-Amanda reservekampioen. Nadat Godiva-Amanda reservekampioen werd als veulen werd ze dit nogmaals als vierjarige in de rubriek vier- tot en met zevenjarige merries. Ida- en Kaya worden in de tweespansport uitgebracht en de kampioene van 2019 Layla-Amanda staat bij de familie Schelstraete voor de dressuursport.

De veulenkampioene van 2017, Mia-Amanda werd op nationale keuring 2020 te Ermelo reserve-kampioene.

Goede wijn behoeft geen krans!

Stamboom

Vader Alexandro P
keur ZZZ--dressuur
Vader van vader Koss
keur preferent Z dressuur
v.v.v. El Corona (=Amor x Doruto)
m.v.v. Erona (Goudsmid x Apollo)
keur pref
Moeder van vader Itilde
keur pref
v.m.v. Satelliet (=Marconi x Geoloog)
m.m.v. Fitilde (=Uriant x Hoogheid)
Moeder Amanda II
voorlopig keur pref
Vader van moeder Farrington
keur
v.v.m. Wellington (Nimmerdor x Lucky Boy)
1.60 springen
m.v.m. Onetty (Doruto x Selim)
Moeder van moeder Jamanda
keur sport Z dressuur
v.m.m. Zep (Goudsmid x Magneet)
m.m.m. Amanda (Unitas x Marconi)
ster prestatie pref