We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Meer informatie

ORIGINEEL GEFOKT CHARMANT MERRIEVEULEN VAN FLORISCOUNT

De donkerbruine bles met twee witte achterbenen, Pienynetty (de Oldenburgse Grand Prix dressuurhengst Floriscount x de elitemerrie Jeaninetty van Alexandro P x de keur sport Z2 merrie Sinetty van Cabochon x de prestatiemerrie Minetty van Zep x het allerlaatste merrieveulen van Amor, de stermerrie Gozinetty) werd geboren op 27 april 2020.

Out of the box denkend (Jazz, Ferro, Flemmingh-vrij) kozen we als eerste partner voor Jeaninetty de Grand Prix  Oldenburgse hengst Floriscount (Florencio x Donnerhall x Waldorff x Tin Rocco x Vollkorn xx) van de familie Von Merveldt die met Olivier Oelrich in de Nurberger Bokal liep en onder de dochter van de fokker Patricia Seddig Grand Prix. De FN-fokwaarde van Floriscount is: 128 en bij jonge paardenproeven 141 en internationaal 138 (93%).

Pienynetty is het eerste veulen van de elitemerrie Jeaninetty, die in 2018 NMK reserve kampioen werd en in 2019 na een zeer goede allround EPTM test (7,5 dressuur, 8 springen, 8,5 instelling) NMK kampioen van de keurmerries werd.  
Grootmoeder Sinetty (thans 21 jaar en wederom dragend), Z2 dressuur gekwalificeerd, is een driekwartzuster van de goedgekeurde hengst Chablis (Upperville) en de Z1 dressuurruin Rex non Moritur (Cabochon) en de M2 merrie Tinetty (Farrington).
De betovergrootmoeder Gozinetty (het allerlaatste merrieveulen van Amor) bracht ook het Grand Prix dressuurpaard Next One (Bismarck).  
Ook de kampioenshengst Karolus Magnus en NMK kampioene 2018 NMK Klarinetty en de Lichte Tour merrie Aninetty (Elegant) komen uit dezelfde moederlijn.

Dit charmante goed bewegende merrieveulen is vrij van Jazz-, Flemmingh- en Ferrro-bloed.

Stamboom

Vader Floriscount
Grand Prix Dressuur
Vader van vader Florencio
PSG Inter I
v.v.v. Florestan (=Fidelio x Rheingold)
m.v.v. Waldessa (=Weltmeyer x Pik Bube II)
Moeder van vader Arkona
v.m.v. Donnerhall (=Donnerwetter x Markus)
m.m.v. Arwaldis (Walldorf I x Tin Rocco)
Moeder Jeaninetty
elite NMK kamp 2019
Vader van moeder Alexandro P
ZZZ zwaar
v.v.m. Koss (El Corona x Goudsmid)
Z2 dressuur pref
m.v.m. Itilde (=Satelliet x Uriant)
keur pref
Moeder van moeder Sinetty
keur Z dressuur NMK merrie
v.m.m. Cabochon (Vincent x Duc de Normandie)
m.m.m. Minetty (=Zep x Amor)
ster