We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Meer informatie

TWEEJARIGE MERRIE MET VRIJE BLOEDLIJNEN TBV FOKKERIJ EN EVENTING EN DRESSUUR SPORT

 De zilverappelbruine Persistance II (van de in Oldenburg en Westfalen goedgekeurde hengst Wedgwood (=Wild Child x Florencio I) is geboren op 28 mei 2020.

Persistance II is een bloed gemaakte tweejarige met veel ras en hardheid en goede bewegingen. Ze valt op door haar gummi en atletisch vermogen.

Voor Wedgwood kozen wij omdat hij als 2,5 jarige opviel door zijn lichaam, correctheid en bewegingen, met name de stap. Zijn excellente eerste veulen jaargang (zoals gepresenteerd op de CK in Geesteren 2019) deed ons besluiten Wedgwood, met als grootmoeder WK kampioene Farouche, inzette in onze fokkerij. Watermill Wedgwood won in 2020 en 2021 het eventingkampioenschap in Zweden met Christofer Forsberg. 

De moeder Konstance is een dochter van Alexandro P x stermerrie Persistance van Witmar Alazan (Amor x Eclatant x Apollo)  x UTV-kampioene Esperance van Goudsmid x Commandant.
Persistance II is een nicht van het Z-dressuurpaard Bengel (Sander) en het menpaard (klasse M) Ultralux (Cabochon).
Persistance is een achternicht van de keur sport (M2-dressuur) prestatie merrie Mesalliance (Cabochon) en Ordonnance (Wagenaar). 

Verder bracht de moederlijn voort de sportpaarden: Z1 dressuur Bengel (Sander), de naar Engeland geexporteerde M2 Bucephalus (Parcival), het kampioensveulen Florance (Alexandro P), die thans in de Z-dressuur wordt uitgebracht, de ZZ-licht ruin Gentil (Alexandro P) en de keur sport (Z) merrie Tendance (Osmium), waarvan de zonen Cipollini (Laurentz) en ZOZ (Elegant) respectievelijk in de Lichte Tour en op Z-licht niveau in de sport zijn uitgebracht.

De grootmoeder van Wedgwood, Woodlander Farouche, is tweevoudig wereldkampioene Young Horses.

https://www.horsetelex.nl/horses/pedigree/2153584/persistance-ii

Stamboom

Vader Wedgwood
ggk Oldenburg en Westfalen
Vader van vader Wild Child
ggk Hannover
v.v.v. Wavavoom (=Weltregent x Longchamp)
m.v.v. Woodlander Farouche (=Furst Heinrich x Dimaggio)
Moeder van vader Foxy Lady
v.m.v. Florencio (Florestan x Weltmeyer)
m.m.v. Savannah (=Sao Paulo x Lanthan)
Moeder Konstance
ster
Vader van moeder Alexandro P
preferent ZZZ dressuur
v.v.m. Koss (El Corona x Goudsmid)
preferent Z dressuur
m.v.m. Itilde (Satelliet x Uriant)
keur pref
Moeder van moeder Persistance
ster
v.m.m. Witmar Alazan (=Amor x Eclatant)
m.m.m. Esperance (Goudsmid x Commandant)
keur UTV kampioene