We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Meer informatie

Dyantha is een 10-jarige Draver merrie, die tot ongeveer 4 jaar oud in de drafsport actief is geweest. Hier blonk ze niet genoeg in uit, waarna ze werd gekocht door stal Westfriesedijk waar ze werd omgeschoold tot recreatiepaard. Daarna hebben wij haar gekocht. Ze was toen 5 jaar oud. .

Door haar verleden als draver duurde het even voordat ze de galop goed begreep, maar inmiddels beheerst ze drie basis-gangen goed. Soms springen we met haar, waar ze erg enthousiast van wordt.  Op dat gebied kan ze ook zeker nog groeien. Ze wordt erg enthousiast van buitenritten. Daarbij gebruiken we voor de zekerheid een martingaal tijdens langere ritten. Een wandeling in stap kan prima zonder.

Ze is een echte merrie met een eigenzinnig karakter, dit is vooral te merken in de omgang met andere paarden. Ze staat bij onze stal op de wei en in de paddock wel naast andere paarden, maar met een lijntje er tussen gespannen. Dit heeft vooral te maken met haar pittig reageren op voer. In haar omgang met mensen is ze zeer braaf. Het is wel belangrijk dat de ruiter duidelijk is als het aankomt op bepaalde regels. Dyantha is niet geschikt voor een beginnende ruiter en ook niet als manegepaard.

Tijdens het rijden is ze erg braaf en bokt of steigert ze nooit, wel kan ze zo nu en dan van iets schrikken, maar nooit zal ze er expres met je ervandoor gaan. Dyantha houdt erg van aandacht en is een echt mensenpaard. Helaas merken wij dat het steeds lastiger wordt tijd vrij te maken om haar de aandacht te geven waar ze recht op heeft. Wij zijn om die reden op zoek naar een nieuwe eigenaar die haar een goed onderkomen kan bieden.

Bij de tandarts ( 1 x per jaar), hoefsmid (elke 8 weken) etc. is ze altijd erg braaf. We laten haar minimaal 1x per jaar even goed los maken door de osteopaat. Na verloop van tijd wordt ze wat stroever maar na zo een behandeling is ze weer helemaal de oude!
De verkoopprijs is inclusief zadel/hoofdstel/dekens enz.
Filmpjes en meer foto's op aanvraag. 

Stamboom

Vader Ufo Kievitshof
Vader van vader Supergill
v.v.v. Super Bowl
m.v.v. Winky's Gill
Moeder van vader Shes Got It All
v.m.v. Balanced Image
m.m.v. Yentl
Moeder Vivre Investment
Vader van moeder Diamond Way
v.v.m. Super Way
m.v.m. Koningskrone
Moeder van moeder Linette B
v.m.m. Manza Buitenzorg
m.m.m. Annette S