We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Meer informatie

Voor deze brave, aansprekende grote merrie zijn wij op zoek naar een geschikte plek..

Gianta is dressuurgefokt, v. Metall x Darwin x El Corona. Bij haar vorige eigenaresse heeft ze meerdere veulens gehad en werd er af en toe een buitenrit met haar gemaakt. Ze is sinds juli 2020 in ons bezit en is inmiddels meer dressuurmatig gereden. Ze pakt dit snel op en blijkt zeker aanleg als dressuurpaard te hebben, er komen steeds meer "knopjes" op. Ze vindt het ook leuk om te springen en je kan heerlijke buitenritten met haar maken. Kortom een allround paard met potentie voor de dressuursport, waar je ook nog een goed veulen uit kunt fokken.

Zij blijkt echter bij haar vorige eigenaresse samen met een hengst in de wei te hebben gestaan, die ervoor gezorgd heeft dat zij (onverwacht) drachtig is (veulen 2021). Deze hengst (foto 6) is niet goedgekeurd, maar de afstamming is wel bekend (v. Peru's First-Class x Mackney Clover). De verwachting is dat het veulen zeker in de paardenmaat zal vallen, en de kans is groot dat dit veulen, net als haar vader (donkere Appaloosa met enkel witte stippen op zijn kont) een aparte, mooie verschijning wordt met dressuuraanleg.

Ze is super braaf en nuchter in de omgang, bij de smid, tijdens vervoer en zij heeft geen (stal)gebreken.

Horsetelex link moeder: https://www.horsetelex.nl/horses/pedigree/94290/proud-princess-c
 

Stamboom

Vader Metall
Vader van vader Ferro
v.v.v.
m.v.v.
Moeder van vader
v.m.v.
m.m.v.
Moeder Proud Princess C
Vader van moeder Darwin
v.v.m. Roemer
m.v.m.
Moeder van moeder Last Crown C
Elite sport(-drs)
v.m.m. El Corona
m.m.m. Highnoon
spr 1.30m/Z1 dr