We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Meer informatie

Ontzettend leuke, mooie en brave ruin van 2,5 jaar te koop ivm overcompleet. Paard is vanaf veulen bij ons op stal en regelmatig in de hand geweest. Verder nog wel helemaal groen. Halverwege mei gecastreerd, braaf bij de smid en op stal. Tijdig geënt/ontwormd etc en goed gezond.

Normale prijsklasse.
Voor vragen graag contact opnemen via de mail of telefonisch buiten kantoortijden ivm werk.

Moeder is bij ons nog aanwezig op stal (7 jarige donkerbruine merrie, 1.68) en eventueel ook te koop (laatste foto). Als 3 jarige zadelmak gemaakt en een aantal winstpunten in het L1 gelopen. Laatste jaren niets meer mee gedaan ivm het krijgen van 3 veulens. De jongste van dit jaar (v. Jardonnay) mag er ondertussen af. Dit jaar is ze niet opnieuw drachtig.
Daarnaast is ook het broertje van dit paard bij ons te bewonderen (en ook eventueel te koop), een 1,5 jarige grote, brave hengst van Jardonnay (zie foto 7/10).

*Innovation is de eerste bij het KWPN goedgekeurde zoon van de succesvolle springhengst Van Gogh. Van Gogh behoeft nauwelijks introductie. Zo won deze aansprekende zoon van topvererver Numero Uno o.a. de GCT GP van Valkenswaard, de CSI5* GP Los Angeles Masters en de CSI5* GP Hong Kong Masters resulterend in inmiddels meer dan een miljoen aan prijzengelden. Aan moederskant vinden we Athendra, een dochter van de welbekende Duitse stempelhengst Contendro I,  die reeds meer dan 50! 1.60m paarden op zijn naam heeft staan en bovendien uit een zeer succesvolle moederlijn komt. Athendra is een zogenaamde “Staats Premië Stute” en behoorde  tot de allerbeste merries van haar jaargang waarbij ze beloond werd met het zogenaamde “Oldenburger Elite End-Ring predikaat”. Het was dan ook niet verwonderlijk dat deze merrie een uitzonderlijk goed KWPN moederrapport ontving waarbij niet alleen de exterieur kenmerken werden geprezen maar ook de getoonde bewegingen.  De moederlijn gaat verder terug naar grootmoeder Athene (v.Last Liberty),  eveneens “Staatspremie en Elite Stute”  en overgrootmoeder Weidthene (v.Waidgraf) die via haar vaderskant weer het nodige volbloed met zich meebrengt. Deze moederlijn bracht reeds meerdere goedgekeurde hengsten en succesvolle sportpaarden. De aansprekende Innovation werd tijdens het najaarsonderzoek met zeer goede cijfers ingeschreven in het KWPN stamboek.  De Van Gogh zoon scoorde op alle punten een 8 of hoger. Het verrichtingsrapport spreekt van een goed, correct en aansprekend exterieur gecombineerd met een goed ontwikkeld fundament van goede kwaliteit. De hengst heeft veel bereidheid tot werken,  heeft een goede balans en een lichtvoetige galop die goed van ruimte is. Innovation springt met een goede afdruk en goede reflexen. Als springpaard heeft Innovation veel aanleg en geeft hij zijn ruiter een goed gevoel. INNOVATION: EEN INOVATIE VOOR DE FOKKERIJ!

*De pedigree van Jardonnay is doordrenkt met verervingskracht; vader Kannan is al jarenlang één van de beste springpaardenleverancier en heeft met nakomelingen als Quabri de l’Isle, Quorida de Treho, Molly Malone V en Diva II wekelijks toppers op het hoogste niveau acteren. Daarnaast is de invloed van de preferente Indoctro niet meer weg te denken en is ook overgrootvader Lux bijzonder invloedrijk binnen de mondiale springpaardenfokkerij. De aanparing van de vermogende, royaal ontwikkelde Kannan met de bloedgemaakte, zeer rijtypische Duzella – moeder van Jardonnay – lijkt een uitstekende combinatie. Moeder Duzella is daarnaast geen onbekende: in 2011 werd deze inmiddels tienjarige merrie uitverkozen tot de kampioene van de Nationale Merriekeuring in Ermelo. Daarnaast werd Duzella’s één jaar jongere zus Ezella een jaar later bekroond tot kampioene van de Centrale Keuring van Brabant. Jardonnay’s grootmoeder Uzella is een keur preferente merrie, die naast Duzella en Ezella ook het internationale springpaard Bocelli voortbracht. Onder Guy Goosen springt deze Indoctro-zoon op 1.45m niveau. Overgrootmoeder Ozella is eveneens keur en preferent en bracht op haar beurt de Cardento-zoon Dubai, die met Mavis Spencer op 1.60m Grand Prix-niveau springt, en het 1.50m springpaard Tavarone. Palmares Op de KWPN Hengstenkeuring werd Jardonnay uitgeroepen tot dé kampioen van de J-jaargang. In het KWPN-verrichtingsonderzoek maakte deze Kannan-zoon direct de verwachtingen waar en verdiende hij zijn dekbrevet bij het KWPN. Hij behaalde een totaalscore van 84 punten en kreeg voor zijn galop, reflexen, vermogen, rijdbaarheid, instelling en aanleg als springpaard een 8,5. Jardonnay is een fantastisch mooie hengst met een goed exterieur en drie goede basisgangen. In de parcoursen toont hij zijn vermogen, afdruk en voorzichtigheid en presteert constant met goede resultaten in de hengstencompetitie.

Stamboom

Vader Innovation
ggk: KWPN
Vader van vader Van Gogh
ggk: OLDBG, WESTF, KWPN, OS
v.v.v. Numero Uno
ggk: OS, HANN, SF, SWB, ISH, BAVAR,
m.v.v. Movera
KWPN 528003199404562 prest pref Stb.
Moeder van vader Athendra
OS 276418180063705 Staatsprämie
v.m.v. Contendro 1
ggk: BAVAR, SWB, NZ, KWPN, HOLST,
m.m.v. Athena
OLDBG DE333330594199
Moeder Imascha
KWPN 528003201300715 prok Stb.
Vader van moeder Crespo VDL
ggk: KWPN
v.v.m. Canturo
ggk: HANN, OS, HOLST, SBS, RHEIN, B
m.v.m. RENAISSANCE
HOLST 276421000241401 Bezirksprämie
Moeder van moeder Pascha
KWPN 528003199707479 Elite prok
v.m.m. Silvio 1
ggk: OLDBG, SBS, WESTF, BWP, RHEIN
m.m.m. Jouscha
KWPN 528003199104545 pref ster prok sport(dr)