We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Meer informatie

Lithium M is een super lieve en brave ruin geboren in Mei 2016, stokmaat 1.64m (hij loopt op blote voeten). Sinds veulen in ons bezit en bij ons zadelmak gemaakt dit jaar en doorgetraind. Hij is super braaf en makkelijk in de omgang, bij de smid, trailer laden en reizen, met opzadelen etc. Hij gaat samen met een ander paard in de paddock/wei maar kan ook prima alleen staan. Heel vriendelijk naar mensen toe en houdt van aandacht! Heeft geen (stal)gebreken. Volledig gekeurd in Juni 2020, foto's zijn beschikbaar.

Hij is niet spooky of kijkerig. Onder het zadel is hij braaf en heeft een heel licht mondje, maar het blijft een jong sensibel paard die momenten van spanning kan hebben bij iets onverwachts of onbalans/gekke beweging van de ruiter. Maar je kan goed met je been er aan zitten. Hij zal nooit steigeren, bokken of stout zijn, dat heeft hij nog nooit bij ons gedaan in ieder geval (bij spanning kan hij heel even met zijn billen knijpen of harder lopen maar hij blijft niet in de spanning hangen). Hij is nog groen en de aanleuning en verbinding zijn nog onstabiel, dus er zit nog wel werk in. Maar hij heeft een goede instelling, wil graag werken en kan makkelijk overgangen doen, contragalop, verzamelen en verruimen.

Hij is nog nooit op wedstrijd geweest en maar één keer op vreemd terrein gereden (4 oktober). Toen ook voor het eerst gereden in een grote binnenbak (bij ons hebben we alleen een buitenbak om in te kunnen rijden). Het filmpje van de eerste keer op vreemd terrein is ook in deze advertentie te zien. Hij was heel braaf! Ook een filmpje van schriktraining bij ons thuis is in de advertentie te zien. We hebben nog geen echte buitenritten gedaan maar wel bij ons op het erf en naast ons land gewandeld en hij is braaf.

Hij is een sensibel paard en dus niet geschikt voor een beginnende of onzekere ruiter. Hij is heel braaf met iemand die netjes in balans/stil kan zitten, die een zachte hand heeft (hangen of trekken aan de mond gaat niet) en die al wat ervaring heeft met jonge paarden of niet bang aangelegd is. We willen ook een ruiter die niet heel groot is aangezien dat hij maar 1.64m is en niet heel erg breed (de amazones in de videos zijn 1.60m en 1.70m, meer dan dat willen we het liefst niet of dan een wat lichtere ruiter/amazone).

Vraagprijs €12.500 incl btw

Het paard staat in Middelie (Noord Holland). Overkeuren mogelijk met DA naar keuze bij ons op locatie of max 35km van ons vandaan. Kosten Koper.

Voor meer info en afspraken graag met Laura appen/bellen: 0657702294

Stamboom

Vader Dundee M
Vader van vader Lord Leatherdale
v.v.v.
m.v.v.
Moeder van vader
v.m.v. Sandro Hit
m.m.v.
Moeder
Vader van moeder Gribaldi
v.v.m.
m.v.m.
Moeder van moeder
v.m.m.
m.m.m.