We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Meer informatie

Burton is met zijn waanzinnige valk kleur ontzettend knap, maar ook nog eens heel lief! Onze dochter heeft hem zelf zadelmak gemaakt en er altijd veilig mee gereden. Bokt of steigert niet; en vindt eigenlijk alles leuk.   

Burton is een NRPS pony (ruin) die blij wordt van het werk, maar beslist niet ril, rennerig of schieterig is. Hij heeft ook al zijn eerste KNHS proefjes en parcoursen braaf en succesvol gelopen. Hij is eerlijk, ook op vreemd terrein, in het bos en langs de weg. Het is altijd: opstappen en wegrijden! Geen rare fratsen en vooraf longeren niet nodig.

Burton loopt een parcours mooi in 1 tempo rond, zowel op zand als op gras. Hij is eerder braaf dan teveel voorwaarts en wij hebben hem naar sportbehoefte gevoerd. Dus rustiger in het begin en meer opgevoerd toen onze dochter hem ging starten. De meiden halen hem zelf uit de wei, doen zelf het opzadelen en gaan samen (met hun beide pony’s) het bos in. Alleen kan ook, het maakt hem niets uit. Gaat meerdere keren per week langs de weg naar o.a. de binnenbak of het bos. Kortom; een plaatje en een top kinderpony om samen mee te groeien!  

Hij is altijd netjes bekapt, ingeënt  (ook rhino enting) en door de tandarts nagekeken. Hij heeft een goede basis gehad, waarbij wij hem met vertrouwen hebben opgeleid. Nu is hij klaar om verder te groeien met een ander kindje.
·        
* Stokmaat  maart 2020: 1,31 mtr, maar in het werk al iets gegroeid (blijft C-pony) ·        
* Geboortedatum 01/04/2016 ·        
* Dressuur, springen, bos; hij vindt het allemaal leuk    ·        
* Evenwichtige, brave pony; dus geen racemonster of ril dier! ·        
* Verkeersmak ·        
* Braaf bij hoefsmid/dierenarts/ borstelen/scheren/wassen ·        
* Geen eczeem of gebreken ·        
* Gewend aan honden en katten ·        
* Alle keuringen toegestaan k.k. 

Deze gouden pony verdient een gouden huis: dit betekent dat we de tijd nemen om een top nieuw huisje en baasje voor hem te vinden met stal, weidegang en een paardenvriendje. Dus meerdere keren proberen/poetsen etc. heeft onze voorkeur. We zien hem het liefst doen waar hij zo goed in is; met een kindje plezier maken en veelzijdig aan de slag gaan. Maneges, handelaren en mensen die op zoek zijn naar een pony voor een te klein of een te onzeker kindje hoeven niet te reageren. Pony valt in de (iets) hogere prijsklasse vanwege zijn gouden karakter, looks en de geweldige manier waarop hij blij wordt van het werken met kinderen.

Voor meer foto’s/filmpjes of vragen mag u altijd een pb sturen of bellen!
Telefoonnummer is  06 15300424

Trefwoorden: cool karakter, eerlijk, verkeersmak, braaf, buckskin, mooie valkkleur pony.

Stamboom

Vader
Vader van vader
v.v.v.
m.v.v.
Moeder van vader
v.m.v.
m.m.v.
Moeder
Vader van moeder
v.v.m.
m.v.m.
Moeder van moeder
v.m.m.
m.m.m.