We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Meer informatie

Deze fijne 3,5 jarige merrie is door onszelf gefokt en in Finland geboren. Zij is een van de laatste nakomelingen van de hengst Don Larino uit een Nederlandse ster prokmerrie van Vic x Mooiman. Don Larino had als 3 jarige het Bundeschampionat gewonnen en presteerde later op Grand Prix niveau. Uit relatief weinig dekkingen bracht hij een bovengemiddeld aantal Grand Prix paarden. In 2012 werd hij naar Finland verkocht waar hij de fokkerij diende tot aan zijn dood in 2018. 
Uit de moederlijn komt o.a. het Grand Prix dressuurpaard Ucola (v Krack C).
Omdat zij een laat veulen was en in het voorjaar nog vrij jeugdig was hebben wij haar afgelopen zomer nog op de wei gehad waar zij uit heeft kunnen groeien tot een mooi damespaard. We zijn haar in september voorzichtig gaan longeren en we hebben haar zelf in ale rust zadelmak gemaakt halverwege november. Ze heeft nog geen pas verkeerd gezet onder het zadel en reageert erg nuchter op haar omgeving.
Ze beweegt met veel lossigheid, is licht in de mond en vertoont voor zo'n groen paard veel balans met een correcte aanspanning. We verwachten dat ze nog een tijdje door zal groeien, de moeder en nakomelingen groeiden allen lang door wat de duurzaamheid ten goede komt.
Gezien haar africhtingsgraad heeft iemand met enige ervaring in het opleiden van jonge paarden een pre.  Verder is ze braaf in de omgang, met toiletteren, bij de smid, tandarts en op transport.
In maart 2019 volledig goed bevonden op de röntgen incl rug en hals.
Voor meer info gelieve met Whatsapp +31616975289

Stamboom

Vader Don Larino
Vader van vader Don Primero
v.v.v.
m.v.v.
Moeder van vader
v.m.v. Larinero
m.m.v.
Moeder Chocola
Ster prok
Vader van moeder Vic
v.v.m. Jazz
m.v.m.
Moeder van moeder Ticola
v.m.m. Mooiman
m.m.m. Ocola