We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Meer informatie

Alexis komt uit een kleine maar sterke sportstam die al enkele internationale springpaarden heeft doorgegeven. Deze merrie was één van de beste paarden bij het Young Riders Team van Nederland.De vader van Alexis, Namelus R, werd in 1998 gekroond tot reserve kampioen bij de KWPN hengstenkeuring. Snel daarna werd hij veelvuldig gebruikt in de fokkerij door middel van zijn droomafstamming. Namelus R was tot zijn zesde levensjaar actief in de springsport maar door een blessure moest hij zijn sportcarrière stopzetten. Hij heeft reeds 10 goedgekeurde zonen en ontelbaar veel nakomelingen in de sport zoals:
Arthos R (ISP 1.60m)
Tripple X III (ISP 1.60m)
Captain Cooper (ISP 1.60m)...
De overgrootmoeder van Alexis, Fyona, staat aan de basis van deze korte maar sterke stam. Zij heeft 3 nakomelingen achter haar naam staan waarvan er 2 internationaal actief waren:
Jumper (ISP 1.40m)
Unbreakable (ISP 1.45m)
De grootmoeder van Alexis, Metthe, heeft ervoor gezorgd dat de stam verder is uitgebouwd. Zij is 4 keer gekruist met Burggraaf en 1 keer met Odermus R. Uit deze 5 nakomelingen komt 1 internationaal springpaard en 1 nationaal springpaard voort:
Saffier (ISP 1.60m)Zarino (NSP 1.30m)
 Zelf werd Alexis in de sport uitgebracht door Anne-Lize Makkinga en Vicky Helthuis. Met deze laatste amazone was ze zeer succesvol bij de Young Riders (ISP 1.45m).

geïnteresseerd aarzel niet om ons te contacteren
0032(0)470/465566
0032(0)472/709658 

Stamboom

Vader NAMELUS R
Vader van vader CONCORDE
v.v.v.
m.v.v.
Moeder van vader EAMELUSIENA
v.m.v.
m.m.v.
Moeder VIP
Vader van moeder BURGGRAAF
v.v.m.
m.v.m.
Moeder van moeder METTHE
v.m.m. ULSTER
m.m.m. FYONA