We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Meer informatie

Helia is een springgefokte merrie van 8 jaar oud. Helia is een lief en aanhankelijk paard dat het heerlijk vindt om gepoetst en vertroeteld te worden. Helia beschrik over 3 goede gangen, Helia heeft 10 winstpunten in het L springen maar springt in de training thuis 1.30-1.35m. Ze wilt erg graag naar de overkant, denk goed mee en geeft de ruiter een vertrouwd gevoel. Dressuur matig is ze nooit officieel uitgebracht maar in de trainingen pakt ze het goed op. Helia kan wat sterk zijn in de mond maar een handige ruiter zet dit snel om in ontspanning. Tevens springt ze makkelijk een wissel. Tijdens het buitenrijden is ze braaf, dit deden wij wel altijd in een groepje.

Helia is niet geschikt voor een bange of onzekere ruiter. Zodra ze merkt dat een ruiter wat onzeker is gaat ze je uittesten doormiddel van een bok of ze springt een keer opzij.

Helia is braaf bij de hoefsmid, onlangs is ze nog nagekeken door een osteopaat en alle entingen zijn in orde.

Helia is in Juni 2020 klinisch en röntgenlogisch ( benen en rug) goedgekeurd met een kleine bemerking. Helia heeft namelijk links voor net boven haar kogel een vocht bultje zitten. Dit verdwijnt na het rijden. Hier is onderzoek naar gedaan tijdens de keuring. ( foto en echo) Dit beetje vocht zit in de weken delen en daar heeft ze dus geen last van. Helia heeft ook nooit een pas kreupel gelopen. Vanwegen deze bemerking is Helia al voordelig in prijs. Maar er valt altijd nog wat te praten.
Helia wilt bez stureonregelmawerktijden.

Stamboom

Vader querly-elvis
Vader van vader querlybet hero
v.v.v.
m.v.v.
Moeder van vader unique
v.m.v.
m.m.v.
Moeder jakacia
Vader van moeder pilot
v.v.m.
m.v.m.
Moeder van moeder magnolia
v.m.m.
m.m.m.