We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Meer informatie

Zeer goed springende ruin Pacific x Lancelot(ster) x Ulft(pref)  

Haïti is een fijne/lieve en supergoed springende 9 jarige ruin (wordt dit jaar 9). Zelf gefokt, zelf beleerd en zelf uitgebracht in de sport. Topper in de ring maar ook verkeersmak (rij veel buitenritjes) en super braaf in de stal. Is zeer voorzichtig maar heeft wel een groot hart op de sprong, Hij kan ook heel snel wenden (zie filmpjes). r 

Kortom, een super paard om verder mee te komen in de sport..

Hogere prijsklasse
Naam:Haïti
afstammeling: Pacific x Lancelot (ster) x Ulft(pref).
stokmaat: ca. 1.65m
Springt nu M,  

-Meerdere L en M springwedstrijden gewonnen.
-7e in het B-springen bij de outdoor regiokampioenschappen 2018 (Gelderland en Flevoland)
-10e in het L-springen bij de outdoor regiokampioenschappen 2019
-Nederlands kampioen geworden bij het veteranen kampioenschap 2019 klasse M (1.10m)
-Nederlands kampioen geworden bij het veteranen kampioenschap 2020 klasse Z (1.20m, was nog net voor de corona periode in 2020)

Vader Pacific
De hengst Pacific (Corland x Nimmerdor) heeft een aantal jaar zeer succesvol gelopen onder Wout Jan van De Schans (uitgeroepen tot meest succesvolle jonge hengst in de sport vanwege de vele overwinningen) maar hij blesseerde zijn voorknie zodat hij helaas vroeg uit de sport moest worden genomen.  

Moeder Raïti
Raiti is een ster sport(spr) merrie van de Grand Prix-springhengst Lancelot (v. Voltaire) uit de keur merrie Laiti (Ulft x Consul). Ze heeft met mij Z (1.30m)gesprongen. Ze had erg snelle reflexen. Ook hebben we in het L1 dressuur gereden. Na haar sportcarrière heeft ze 3 veulens gekregen bij ons op de boerderij (alle van pacific). Later is ze verkocht aan Waaijstud in Eemnes en heeft hier afgelopen jaren ook nog 2 veulens gekregen (1 van Harley en 1 van Old chap tame). Raiti is een telg uit de welbekende Roodnoot-stam en heeft veel sport in de directe moederlijn.

Moeder van Raïti, Laiti sprong op 1,20 m-niveau en grootmoeder Haïti (Consul x Ramiro) op 1,30 m-niveau. Haïti is ook de moeder van Kaiti (v. Concorde), die 1,30 m sprong en moeder is van het getalenteerde 1,50 m-springpaard Aiti (v. Padinus) onder Dominique Robert.    

Haïti is fijn te rijden en heeft een makkelijke mond. Hij is zeer voorzichtig op de sprong maar gaat ook voor je door het vuur in een parcours. Echt een paardje om mee verder te gaan in de sport want vlugheid, techniek en vermogen is er. Ik dressuur ook veel met hem (ook les) maar rij geen dressuurwedstrijden. Kortom: gewoon een top springpaardje waar je veel mee kan winnen, extreem lief in de stal en 100% gezond(geen beengebreken enz.). Is nooit gekeurd geweest (niet nodig omdat ik haar zelf heb gefokt en haar zelf ook ging rijden). Keuren is natuurlijk wel toegestaan.

Hogere prijsklasse

Stamboom

Vader Pacific
Vader van vader Corland
keur
v.v.v. Cor de la bryere
m.v.v. Thyra HSP
Moeder van vader Joyfull lady
Elite, Preferent, Prestatie
v.m.v. Nimmerdor
Preferent
m.m.v. Aresa-Lady
Preferent, Prestatie
Moeder Raïti
Ster, Sport(spr)
Vader van moeder Lancelot
v.v.m. Voltaire
Preferent
m.v.m. Diadeem
Keru, preferent, prestatie,sport(spr)
Moeder van moeder Laïti
Keur
v.m.m. Ulft
Keur
m.m.m. Haïti
Ster

Prestatielijst

Evenement Jaartal Categorie Plaats geëindigd
Ned. kamp. veteranen(40+) 2020 Z 1e
Ned. kamp. veteranen 2019 M 1e
Regiokamp Gelderland/flevoland 2019 L 10e
Regiokamp Gelderland/flevoland 2018 B 7e