We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Meer informatie

Te koop!  
Super knappe 3-jarige ruin (v. Franklin x mv. GLOCK’s Zonik). Newton meet momenteel ongeveer 1.64/1.65m en is nog erg jeugdig.  

Vader Franklin: kampioenshengst van internationaal formaat! Franklin bevestigde zijn kwaliteiten voor het grote dressuurtoneel inmiddels met hoge plaatsingen tot op Inter I-niveau. Zijn carrière startte hij als kampioen van de KWPN-hengstenkeuring, verrichtingskampioen en finalist tijdens het WK-jonge dressuurpaarden.   

Moeder Ilsenieta B (Stb., PROK) stamt af van de imponerende Grand Prix hengst GLOCK’s Zonik en de Farrington merrie Wynieta B (Preferent, Keur, EPTM). Wynieta B bracht al vijf dochters die slaagden voor de IBOP. Waaronder Canieta B (v. Westpoint) (IBOP 82 pt., Keur, ZZ-Licht dressuur), Danieta B (v. Santano) (IBOP 76,5 pt., Elite, Z1 dressuur), Gynieta B (v. Uphill) (IBOP 76,5 pt., Elite), Kanieta B (v. Ebony) (IBOP 75 pt., Keur) en Lynieta B (v. Galaxie) (IBOP 78 pt., Elite). Via bewegingsverervers Farrington en Flemmingh, die beide een reeks internationale dressuurpaarden brachten, gaat deze veelzijdige lijn terug op de Ahorn-dochter Fanieta. Zij is moeder van de internationale springpaarden Job (v.Burggraaf), VDL Viper (v.Corland) en Phanieta (v.Indoctro).  

Grootvader GLOCK’s Zonik maakte in de zomer van 2017 zijn debuut op het hoogste niveau en onder Edward Gal werd hij drie jaar op rij Nederlands kampioen. Internationaal timmert GLOCK’s Zonik al een tijdje aan de weg, met topprestaties in wereldbekerwedstrijden en maakte hij al tweemaal deel uit van het Nederlandse team, op het WK (Tryon 2018) en het EK (2019 Rotterdam). Hier leverde hij een grote bijdrage aan het team zilver. Tijdens Jumping Amsterdam 2020 scoorde de combinatie voor het eerst boven de 85%. GLOCK’s Zonik draagt dan ook terecht het achtervoegsel N.O.P. (Nederlands Olympiade Paard).

Newton heeft röntgenologisch een bemerking welke geen nadelen heeft voor de sport.  

Stamboom

Vader Franklin
Vader van vader Ampère
v.v.v. Rousseau
m.v.v. Larivola
Moeder van vader Warkle M
v.m.v. Ferro
m.m.v. Sparkle M
Moeder Ilsenieta B
Stb., PROK
Vader van moeder GLOCK's Zonik
v.v.m. Blue Hors Zack
m.v.m. Romanik
Moeder van moeder Wynieta B
Preferent, Keur, EPTM
v.m.m. Farrington
m.m.m. Kanita