We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Meer informatie

Voor onze knappe, talentvolle ruin zijn wij op zoek naar een 5 sterren huisje.

Franz is een 7 jarige ruin met een stokmaat van 1.76m. Franz is zeer interessant gefokt: Foundation x Rubin Royal x Ravallo.
Het is een prachtig, correct gebouwd paard die enorm op zou vallen in de dressuurring. Franz beschikt namelijk over 3 fantastische gangen. Een correcte, ruime stap, een zeer opvallende, krachtige draf en een geweldige bergopwaartse galop. Franz is fijn te rijden en laat zich fijn bewerken, maar gezien zijn werklust zoeken we voor hem geen beginnende ruiter. Het is een lief en braaf paard die momenteel allround wordt opgeleid. We rijden voornamelijk dressuurmatig in de rijbaan, maar we gaan ook wekelijks met hem op buitenrit. Franz is super verkeersmak, hij loopt zonder problemen door de drukke winkelstraat of over het drukke industrieterrein. Ook zijn we met hem naar het strand en naar het bos geweest, dit vindt hij fantastisch! Ook dan laat hij zich heel simpel rijden, absoluut niet drammerig of vervelend. 
We hebben inmiddels een aantal keren met hem gesprongen, dit vind hij leuk om te doen en hij doet dan enorm zijn best. Het is een lief, werkwillig paard met een fijn mondje en een fijne 'go'. Ivm corona hebben we Franz nog niet officieel op concours gestart. Wel is hij regelmatig meegewerkt naar vreemd terrein en hij gedraagt zich dan niet anders dan thuis. 

In de omgang is Franz een echte knuffelbeer. Het liefste wordt hij iedere dag gepoetst en geknuffeld. Hij kan dan uren genieten van alle aandacht die hij krijgt. Afgelopen winter hebben we hem geschoren, dit deed hij heel braaf. Op de wasplaats staat hij netjes stil, het is geduldig en keurig opgevoed dier.

Helaas hebben we momenteel te veel paarden staan. Ivm een nieuwe baan moeten we helaas keuzes maken en afscheid nemen van een aantal toppers. We vinden het belangrijk dat Franz op een heel goed adres komt te staan. Op 8-12-2020 hebben we Franz klinisch laten keuren, hij is toen goedgekeurd en het rapport hiervan is uiteraard aanwezig. Wij hebben hem nog nooit röntgenologisch laten keuren, maar mocht u dit wel willen dan is dat natuurlijk geen enkel probleem.

Bent u nieuwsgierig geworden naar Franz? Dan kunt u altijd telefonisch contact opnemen voor meer informatie of het maken van een afspraak.

Stamboom

Vader Foundation
Vader van vader
v.v.v.
m.v.v.
Moeder van vader
v.m.v.
m.m.v.
Moeder
Vader van moeder Rubin Royal
v.v.m.
m.v.m.
Moeder van moeder
v.m.m.
m.m.m.