We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Meer informatie

Charming Chester Z is een 5 jarige ruin (27-3-2016) van +/- 1.70 hoog. Ik heb afgelopen september mijn voet op meerdere plekken gebroken en uit de kom gehad waardoor ik hem elders in training moest zetten. Helaas miste hij daar het vertrouwen van zijn ruiter en is zijn spanning met springen over gegaan in liever niet meer willen springen. Voor die tijd vond hij het springen ook wel spannend maar liep hij al aardig braaf een BB parcours rond. 

In de cross is dit probleem er niet en springt hij bijna alles in 1x en het water loopt hij zo in. Soms vindt hij het wat spannend maar we zijn ook pas een paar keer geweest. Hij geeft mij echt een fantastisch gevoel in de cross en wil altijd door. Maar hindernisbalken in de bak zijn een ding. Hij wil het liefst hard over een hindernis heen of gaat stoppen, niet gemeen last minute maar de rem gaat er een paar meter vooraf al op. Na de hindernis is hij wel weer makkelijk terug te rijden. Ik ben zelf altijd dressuurruiter geweest  en dat in combinatie met mijn voet die niet meer helemaal zal genezen zorgt ervoor dat ik niet de juiste ben hem hierin te begeleiden. Daarom maak ik de keus hem te verkopen. Ik kan nu max 3x in de week rijden en ik merk ook dat dat voor hem te weinig is. Het is echt een paard die graag aandacht heeft en werkt en graag veel buiten is. 

De laatste tijd heb ik hem wat meer dressuurmatig gereden. Hij is B geklasseerd met winst (1x gestart toen hij net zadelmak was) maar in de training loopt hij nu op L2 niveau en proberen we langzaam wat M oefeningen mee te pakken. Hij vindt nieuwe dingen leren soms lastig en kan dan wat spanning opbouwen maar als je hem de tijd geeft en ook basis bijft rijden en voor afwisseling zorgt pakt hij het super op. Bokken of steigeren doet hij niet, hij wil dan vooral voor je been weglopen maar de handrem werkt altijd. Helaas merk ik sinds hij terug is en ik op een grote stal sta dat hij andere paarden spannend vindt. Vooral bij tegemoetkomend verkeer waarbij hij opgesloten wordt wil hij nog wel eens stoppen. Voordat hij in training ging reed ik hem gewoon los tussen de andere paarden en ging dat prima. Met wat oefening met ruiters in de bak die er rekening mee houden zal dit vast snel weer beter worden.

Chester is braaf in het bos, ik ga meestal alleen maar ben ook wel met anderen geweest. Hij loopt dan moeiteloos voorop. Op stal is het een gigantisch knuffelpaard en is hij makkelijk en gezellig. Kinderen kunnen er mee lopen en hem poetsen. Ondanks dat hij eigenlijk heel makkelijk en braaf is kan hij dus ook spanning opbouwen en best vlug zijn, daarom is hij niet geschikt voor beginners en vooral geschikt voor iemand met veel geduld. Boos worden werkt averechts, loslaten en vertrouwen geven groeit hij van.

Laden in een trailer vindt hij soms nog spannend maar met 2 personen is hij met begeleidende lijnen (zonder druk) makkelijk te laden, meestal kan je ze gewoon op de grond laten liggen. Vrachtwagen(tje) loopt hij zo op. Op 9-12-2020 Is hij klinisch en röntgen volledig goedgekeurd (in 2018 ook al) en is hij in de verzekering gegaan (deze is over te nemen) Hij is volledig gezond, nooit een pas kreupel gelopen en geen stalondeugden. Chester is in de laatste 1,5 jaar sinds hij bij mij is 3x bij de tandarts geweest (ieder half jaar ivm leeftijd), staat voor op ijzers (heeft makkelijke voeten) en is uiteraard netjes ingeënt en krijgt regelmatig mestonderzoek.

Hij hoeft perse niet weg en gaat alleen weg als ik een betere match voor hem kan vinden! Ik zie hem het liefst gaan naar iemand die wil dressuren en/of buitenritten en/of cross wil rijden en eventueel in alle rust het vertrouwen in het springen terug wil proberen te winnen, maar dit gaat tijd kosten. Het is een ontzettend talentvol paard die met de juiste ruiter ver kan komen. Maar ook het perfecte paard voor iemand die geen ambities heeft maar wel een heel knap en lief paard wil!

Chester is te bezichtigen op afspraak in Doorn.

Stamboom

Vader Canabis Z
Vader van vader
v.v.v.
m.v.v.
Moeder van vader
v.m.v.
m.m.v.
Moeder
Vader van moeder Roven XX
v.v.m.
m.v.m.
Moeder van moeder
v.m.m.
m.m.m.