We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Meer informatie

Prachtige grote bonte jaarling merrie met sportief pedigree.

Cootchen of Cobronc Z is een luxe veulen met een krachtige uitstraling.
Geboren 19/04/2020, stamboek Zangersheide.
Deze goed gebouwde jaarling merrie is een toekomstig spring- of eventing perspectief uit Ceasar Ter Linden en Inca.
Cootchen loopt nog steeds bij de mama maar zal binnenkort uiteraard gespeend worden.

Jammer genoeg heeft Cootchen zich in mei in de stal bezeerd. De wonde op de buitenkant van het rechterachterbeen was oppervlakkig en is heel mooi genezen. Deze zal functioneel geen enkele hinder met zich meebrengen. Mogelijks blijft uiteindelijk een klein litteken zichtbaar. Om deze reden werd de prijs dan ook sterk verlaagd.

Pedigree:
Vader Ceasar Ter Linden heeft met King (Purioso) en Olympic Ferro twee veelzijdige topverervers als voorvader. Met zijn twee goedgekeurde volle broers nl. Goshka Ringo in Engeland en Zerro in Zuid Africa bevestigt hij zijn genen. Purioso, de stempelhengst, is een absolute allrounder die aan de basis staat van de gespecialiseerde spring- en dressuurlijnen. Dressuuramazone Coby van Baalen (NED) maakte van Olympic Ferro een wereldster. Ferro liep zelf Nat. & Int. op Grand Prix dressuur niveau. Preferent verklaard vanwege zijn goede prestaties op sportgebied en zéér succesvolle nafok, waaronder 3 nakomelingen die deelnamen aan de Olympische Spelen van Peking. Ceasar Ter Linden, tevens vader van reeds 14 goedgekeurde zonen en twee van zijn dochters zijn Elite verklaard!

Moeder Inca combineert met Sandro Hit, Donnerhall en Weltmeyer een reeks succesvolle sportlijnen. Inca's vader Sandrohall komt uit de merrie Donnacette, die eveneens de Grand Prix-hengst Bestseller Royal/USA (alias Bellino) voortbracht (2008 kampioen 3-jarigen Hannover, finalist Bundeschampionaat, verkocht naar California waar hij op 5 jaar Champion of the West Coast werd, de Grand Prix won in 2014 en in 2016 de GP - Freestyle, later uitgeroepen tot GP young horse from the US - Hanoverian Association) . Als volle zus van Sandrohall kwam uit dezelfde combinatie Donnacette x Sandro Hit de merrie Donnacetta, Elite Preferente Prestatie Sport-dochter, zelf onder de sportnaam Supra carrière in de Nationale dressuur onder het zadel van Niels Bax gemaakt alvorens zij in de fokkerij werd ingezet. Naast de goedgekeurde hengst Giano bracht Donnacetta ook de Elite Sport merrie Fabelhaft (v. Royal Dance), de Elite Sport merrie Imagine (v. Negro), de Limburgse kampioensmerrie 2019, de Keur merrie Just Me (v. Negro) alsmede de KWPN 2e bezichtigingshengst Mesmerize Me.
Verder wordt de pedigree van Inca langs vaders kant uiteraard ook gesierd door de wereldberoemde Donnerhall, die naast vele goedgekeurde hengsten ook veel internationale sportpaarden op het hoogste niveau bracht.
Ook de moederlijnen van Inca omvatten heel wat sportprestaties.
Carolina de Cavron komt via Weltstein van de Helle (Vicky smits) uit de alomgekende hengst Weltmeyer (World Cup I, vader van o.a. DP Weltmieser - gekeurde hengst, True Love - Level 1.60m & IDR3*, Wizard of Oz - gekeurde hengst,..)
Verder langs moederszijde loont het de moeite de Cavron stamlijnen dieper te bekijken. Nivita De Cavron is ook de moeder van Satana-G (Gottwald, moeder van: David(Kashmir VS), CSO 1.60m) en Dwina de Cavron (Carbonnieux Van de Helle,CIC3*, Daniel Scott) Nivita de cavron is de volle zus van Petra de Cavron een ondertussen legendarische merrie, die de afgelopen jaren een lange reeks fijne keuringspaarden heeft gebracht. Eén daarvan is Eluna de Cavron (Utrillo Van de Heffinck), CSO, ISO 129 zelf moeder van Itachi Van 't Vijvershof, Jonina Van 't Vijvershof, High Level Du Fresne, Iluna Du Fresne, Joyfull Du Fresne, Irco de Cavron -CSO ISO 133. ​Nivita de cavron is eveneens de volle zus van Quinta de cavron, moeder van Havanna de Cavron (Kashmir Van't Schuttershof, winnaar CSO 1.45m (GBR), Karthago de Cavron winnaar CSO 1.30m),...
Nivita de cavron is een dochter van ​Caroline, dochter van Godolphin XX, de Engelse volbloed die nog steeds terug te vinden is in de lijnen van hedendaagse sportpaarden.

Stamboom

Vader Ceasar Ter Linden
Vader van vader King
v.v.v. Purioso
m.v.v. Wanda
Moeder van vader Lianne
v.m.v. Ferro
m.m.v. Cindy
Moeder Inca
Vader van moeder Sandrohall
v.v.m. Sandro Hit
m.v.m. Donnacette
Moeder van moeder Carolina de Cavron
v.m.m. Weltstein van de Helle
m.m.m. Nivita de Cavron