We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Meer informatie

Zoekt u een maatje voor het leven? Een fijn, betrouwbaar, mensgericht en eerlijk dier? Een leuk allround paard voor het gezin? Dan is Kornuitje misschien wel het paard wat u past.

Kornuit (officieel Nice to Know) heb ik zelf gefokt en is hier thuis geboren. Na 7/8 maanden is hij naar een kleinschalige opfok gegaan waar hij in de winter een stal had met een ruime uitloop buiten op het zand en in de zomer stond hij in een wat grotere groep 24/7 op het land. Toen hij 1,5 jaar was is hij gecastreerd en toen hij 2,5 was is hij weer naar huis gekomen, waar hij nu staat. Hij staat in een gemengde groep in een schuil stal met verharde uitloop naar een zandbak en overdag een aantal uur in de wei. 
Het is dus een ruin en ondertussen uitgegroeid tot een groot raming paard van rond de 168.
Afstamming: Inspire x Santano x Amethist x Garant.

Sinds een aantal weken ben ik begonnen met wat longer werk. Hij doet dit heel braaf en vindt het leuk om wat te mogen doen. Hij loopt ondertussen met hoofdstel en bitje in en kent de longeersingel en zadel. 
Ook als het erg waait en de zeilen klapperen loopt hij braaf z’n rondjes met z’n aandacht bij mij. 
Hij is een keer of wat mee geweest in de trailer. Erop lopen is soms wat spannend, maar hij staat met een paar minuten en tijdens de rit hoor je hem niet. Bij de smid is hij ook erg braaf.

Zijn moeder heb ik door blessures weinig gereden, maar is wel een heel braaf en betrouwbaar dier en daar kan ik zo een beginner of een klein kind opzetten om te rijden. Zijn oma heb ik Z2 dressuur mee gereden. 
Door Kornuit zijn aparte verschijning met z’n voskleur en blonde manen en blonde staart zal hij zeker opvallen in de dressuurring! Hij heeft een goede stap en galop en een hele bewerkbare draf en daarnaast een heel fijn meewerkend karakter en echt ‘a will to please’.

In juni 2019 is hij rondom op de foto gezet voor het nakomelingen onderzoek van de hengst Inspire en daar waren geen afwijkingen op te vinden. 
Hij is elke 2 maanden bij de smid geweest en hij heeft gelijke, goede hoeven, staat zonder ijzers.
Altijd netjes ontwormd en geënt en hij is onlangs bij de tandarts geweest. 

Hij gaat weg omdat ik helaas niet alles aan kan houden. Het zou fijn zijn als hij een plek krijgt waar hij veel buiten kan lopen. 
Het is een heel leuk dier voor iemand die een betrouwbaar ‘maatje voor t leven’ zoekt. Hij heeft geen nare ervaringen en er is niet met hem om geklooid dus heel leuk voor iemand die in alle rust zelf een paard wil opleiden en naar de hand wil zetten. 
Voor meer info of een filmpje graag even appen.

Stamboom

Vader Inspire
Vader van vader
v.v.v.
m.v.v.
Moeder van vader
v.m.v.
m.m.v.
Moeder
Stamboek
Vader van moeder Santano
v.v.m.
m.v.m.
Moeder van moeder Sport dress
v.m.m. Amethist
m.m.m.