We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Meer informatie

Amedijk's Helios is een fijne veelzijdige welsh NWR pony met kwaliteit, makkelijk te rijden door de wat gevorderde jeugdruiter of volwassene (ik ben 1.71m). Hij is absoluut lief en goudeerlijk als je er handig mee om kan gaan; ik reed hem vorig jaar tijdens mijn zwangershap nog zo lang ik kon! Braaf met opstappen en op vreemd terrein. 9 Jaar, +/- 1.52, M1 dressuur geklasseerd (tussen de paarden). 
 
Hij maakt heel graag een sprong en is super met buitenritten (verkeersmak, alleen en in groep). Endurance zou hem ook zeker passen.

Hij is veel mee op pad geweest: wekelijks naar de rijvereniging, regelmatig op wedstrijd, springles, en buitenritten door het hele land. Dit alles deed ik vaak alleen, zónder grooms etc.

In 2020 heb ik hem van maart tot september succesvol uitgebracht tussen de paarden en wedstrijdervaring opgedaan. Alle winstpunten behaald op 'echte' wedstrijden en meetmomenten; geen online proeven gereden en de klasses L1 en L2 doorlopen. M1 dressuur met winst geklassificeerd en er zit nog veel meer in. 

Helios houdt van aandacht en heeft een enorm werkwillig karakter bij de juiste klik. Hij kan soms wat sensibel of vlot zijn: dan moet je gewoon even geduldig en ontspannen kunnen begeleiden. Je hoeft echt geen topruiter te zijn qua niveau, maar goed aan kunnen voelen. 

Loopt 24/7 buiten maar ook gewend aan een pensionstal. Is heel sociaal in de kudde en kan tevens goed even alleen blijven in de weide, stal of trailer zonder stress. Ook alleen en samen op de trailer met (onbekende) paarden gaat prima. Hij is tevens zonder hulp op- en af te laden.

Heeft rechtsvoor een steilere voet, ondervindt hier geen hinder van. Is voorheen altijd zonder ijzers gereden en staat nu voor op ijzers omdat hij veel op straat komt. 

Hij is eind 2019 en in 2016 klinisch goedgekeurd voor de sport; rapport aanwezig. Alle keuringen toegestaan op eigen kosten. 

Helios staat hier niet in de weg en wordt enkel verkocht bij een geschikte match met goed thuis. Daarvoor is de prijs bespreekbaar.
Wordt verkocht wegens persoonlijke omstandigheden. 

Meer informatie en filmpje beschikbaar met een belletje of whatsapp: 06-11314382 

Stamboom

Vader Leun's Veld's Winston
Sport
Vader van vader Bodo
Preferent, Sport
v.v.v. Coelenhage's Purioso
Sport
m.v.v. Amarens
Ster, Preferent
Moeder van vader Leun's Veld's Heidi
Kroon, Elite
v.m.v. Kooihuster Folkert
Sport
m.m.v. Molenhof's Ilonka
Kroon, Preferent
Moeder Yvonne
Ster
Vader van moeder Leun's Veld's Elegant
v.v.m. Bokkesprong Czardas
Preferent, Prestatie
m.v.m. Molenhof's Lilli
Kroon, Preferent
Moeder van moeder Hogewald's Roelinde
Kroon, Preferent
v.m.m. Conquistador
Keur
m.m.m. Fipke's Dukky
Ster, Elite