We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Meer informatie

GERESERVEERD
Naam Clinton
Geb 1-1-2003 
Nrps, afstamming onbekend.
Schimmel (vliegenschimmel). Schofthoogte ong 1.70m.
Wedstrijdniveau: Laatst gereden wedstrijd was in december 2015.
L2+6 dressuur, M meertallen (aan het hoofd van het 4tal), B+3 springen, B+2 eventing. Kent dressuurmatig oefeningen tm Z1, zoals oa. wijken, schoudervoor/-binnen, traver, appuyement (draf en galop), keertwending om de achterhand, achterwaarts.

! "Sportfotos" zijn oude fotos, stand fotos zijn huidige fotos!

Braaf in de omgang, op de poetsplaats, bij de dierenarts, jaarlijks bij de tandarts.
Over het algemeen jaarlijks netjes geent, ben het vorig jaar vergeten en dus direct weer nieuwe basisenting (17-6-2020).
Ontworming dmv wormonderzoeken.

Bij de hoefsmid ook braaf, gaat hier iedere 8 weken heen, stond in het verleden op ijzers (koud beslag, hij is bang voor rook en gesis).
Braaf met scheren (staat meestal los). Kent de stapmolen, trailer en vrachtwagen. Verkeersmak, we rijden regelmatig met een shovel of tractor door de paddock en vaak loopt hij juist in de weg ipv dat hij aan de kant gaat.

Clinton is in het bos helemaal in zijn element, onlangs na maanden niet te hebben getraind was het opstappen en wegrijden in het bos.
Clinton heeft een paar jaar mee gelopen in de verhuur, tijdens buitenritten in Ermelo, hier reden regelmatig mensen met weinig ervaring op hem terwijl ik als begeleiding mee was.
Ook voor het spiegelen (natural horsemanship) van mensen is Clinton een heel fijn paard, en hij heeft al vele malen mee gedaan aan cursussen en clinics.

Clinton wil graag werken en het liefst zie ik hem lekker in het bos, in de bak word hij fanatiek en zoekt hij soms dingen om van te schrikken of om dat hij ergens niet langs durft, en probeert dan soms uit (niet kwaadaardig, zal je er nooit express afgooien) zet je hem meer aan het werk dan stopt het schrikken.
Het verschil tussen werken in de rijbaan en het bos is bij Clinton erg te merken, daarom is een wat ervaren en consequente ruiter die niet angstig is meer geschikt voor Clinton.

! Helaas is Clinton NIET geschikt om mee te springen, eventing te rijden of keihard mee te galopperen.
Zijn achterknieen schieten soms op slot (zo zegt de dierenarts dit, het is meer dat de kniebanden te slap zijn) en hierdoor lijkt het vaak alsof hij zich achter verstapt/weg zakt, hierdoor heeft hij te weinig kracht om vaak/lang te springen.
Clinton heeft dit al jaren, en heeft hiermee gewoon in de dressuur en verhuur/buitenritten gelopen!
Clinton vind springen geweldig en laat dit niet echt merken dat het te zwaar word en blijft doorgaan, maar je put hem dan snel teveel uit en dan word de achterhand vaak zwakker ipv sterker, dit is bij mij dus gebeurd door springen en eventing, daardoor dressuurmatig en recreatief gaan rijden met hem.

Af en toe een sprongetje tot max 80cm kan, maar zoek je een paard dat wekelijks/regelmatig mee moet naar een springwedstrijd of springles, dan kun je beter verder zoeken!

De paarden staan bij mij over het algemeen apart in paddocks, Clinton wil nog wel eens gaan opjagen en dit is niet bevorderlijk voor zijn achterknieen.
Ook staat hij in de zomer max 1-1,5uur in de wei, de luchtzak in zijn keel wil nog wel eens oplopen en dan loopt hij met een heel dik hoofd, over het algemeen zakt dit met een aantal uur wel af.
Tijdens het eten van hooi/kuil vanaf de grond heeft hij dit niet.
Dus niet geschikt om 24/7 buiten te staan, is dit ook niet gewend.
Ook heeft clinton in de winter periode (zodra ze meer op stal staan) snel last van dikke benen, na wat stappen zakt dit snel af (hoort ook wel bij de leeftijd).

Ik heb Clinton in het verleden bepaalde supplementen gegeven die de achterhand/spieren sterker hielden, ook oa cavaletti en overgangen rijden maken/houden hem sterk.
Een operatie om de kniebanden door te snijden word afgeraden, zal het alleen maar erger maken.
De kniebanden kunnen evt icm echo ingespoten worden, dit heb ik niet laten doen, maar zou dus een mogelijkheid kunnen zijn, dit kan een klein "steuntje in de rug" zijn maar hij zal nooit in de spring- of eventingsport kunnen presteren.

Daarom ga ik nu ook afscheid van Clinton nemen, ik rijdt graag eventing en heb hier in Groningen niet veel bos om te rijden. Daardoor staat Clinton de laatste jaren veel stil (basis conditie door stapmolen en soms longeren of rijden), een bijrijder/lease werkt voor ons niet, Clinton probeert hier in de bak teveel uit en als ik dan met hem het bos in ga zie ik hoeveel hij geniet, ik gun hem en een leuke ruiter/amazone en nog vele mooie buitenritten en jaren, want qua doen en laten is hij veel jonger dan op papier!

Heb je de hele tekst gelezen en spreekt Clinton je aan?
Neem dan gerust contact met mij op.

Om een eerlijk beeld van Clinton te krijgen sta ik ervoor open om als je interesse hebt, hem ook in het bos te proberen, dan merk je waarom recreatief/buitenritten de voorkeur heeft.

Clinton is vanaf 2009 in mijn bezit, ik ken zijn vorige eigenaar en geschiedenis vanaf 4 a 5 jarige leeftijd is bekend.

Keuren mag, k.k. (zijn op slot schietende knieën zullen hier natuurlijk wel benoemd worden, al heeft hij hier geen last van tijdens recreatieve arbeid).
Clinton staat in Oude Pekela (Groningen).

Stamboom

Vader
Vader van vader
v.v.v.
m.v.v.
Moeder van vader
v.m.v.
m.m.v.
Moeder
Vader van moeder
v.v.m.
m.v.m.
Moeder van moeder
v.m.m.
m.m.m.