We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Meer informatie

Super brave allround D pony te koop/for sale

Bonita is een lichte palomino D pony merrie van ongeveer 1,43m en zal nog een paar cm groeien naar verwachting. Ze is 3 jaar oud en haar afstammeling is onbekend. 
Bonita heeft niet alleen een gouden kleurtje, maar vooral een hart van goud. Een pony met een karakter uit duizenden. Ze is goudeerlijk, nuchter en heeft nog nooit een pas verkeerd gezet. Trappen, bijten, steigeren/bokken of er vandoor gaan staan niet in haar woordenboek. Ondanks haar leeftijd is niets haar te gek. Ze is bekend met zonder zadel rijden, van de kont afglijden en de waterbak. Ze gaat wekelijks mee op buitenrit, zowel alleen als met een andere pony en is 200% verkeersmak te noemen; voorop, achterop en groot verkeer, ze kijkt nergens van op. 
Onder het zadel staat ze goed aan de hulpen. Ze heeft een fijn voorwaarts karakter, is licht in de mond en wilt graag werken. Momenteel pakken we speelsgewijs schouderbinnenwaarts en het wijken mee wat ze erg goed oppakt, ze leert ontzettend snel.
Ook verwacht ik dat ze zeer geschikt is voor de springsport. Ze vindt het erg leuk om te doen, heeft nog nooit gestopt en heeft een goede techniek. Daarnaast springt ze ook een al een groene wissel.
Wegens interesse ruiter met name dressuurmatig getraind. Vanwege corona nog niet officieel uitgebracht.
In de omgang is het ook een fijne pony. Ze geeft netjes haar voetjes en staat goed stil. Ze loopt zo de trailer op, zowel alleen als met een andere pony. Ze is deze winter voor het eerst geschoren en stond gewoon in de stal en ik kon haar in mijn eentje van top tot teen zonder moeite scheren. 
Ze staat momenteel samen met twee andere pony's de hele dag samen, ook dan is het een sociale pony naar de andere toe. 
Bonita is op 17-05-2021 helemaal goed gekeurd voor de sport. Ze heeft geen gebreken, heeft nog nooit een pas kreupel gelopen en schuurt ook niet. Ze heeft een goede en droge beenstand. Is op tijd geeënt, ontwormd en naar de hoefsmid geweest. Is recent nog nagekeken door de tandarts.
Alle keuringen zijn evt. verder toegestaan k.k.
Ik verwacht dat Bonita een perfecte (toekomstige) manegepony zou kunnen zijn, gezien haar karakter. Op dit moment denk ik dat ze (nog) niet helemaal geschikt is voor de echte beginner. Maar ben je helemaal verliefd geworden op Bonita en wil je dat ze nog verder getraind/uitgebracht wordt dan zijn hier zeker mogelijkheden voor bespreekbaar.
Voor vragen/ filmpjes graag een whatsapp bericht: 0620668878

Stamboom

Vader
Vader van vader
v.v.v.
m.v.v.
Moeder van vader
v.m.v.
m.m.v.
Moeder
Vader van moeder
v.v.m.
m.v.m.
Moeder van moeder
v.m.m.
m.m.m.