We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Meer informatie

VERKOCHT

Naam: Cooper (Coolreagh Lad)
Leeftijd: 10 jaar (16-05-2011)
Stokmaat: 1.45 m
Ras: Connemara Afstamming: Capparoe Lad x Glencarrig Finn

Cooper is een talent volle Connemara springpony met een hart van goud. Door zijn verleden een angstige pony, zowel in de omgang als met rijden (met rijden vertoont hij vluchtgedrag). Ondanks zijn angstige gedrag, doet Cooper alles voor je!

Springen en bosritjes doet hij het liefst, maar zet ook altijd zijn beste hoefje voor met kleine kinderen en angstige ruiters met grondwerk oefeningen zoals loswerken, grondwerk, dubbele lange lijnen, longeren.

Hij veroverd tussen zijn werk door iedereen zijn hart. Hoe kan hij met kleine kinderen en angstige ruiters werken terwijl hij zelf een angstige pony is? Omdat ondanks zijn angstige gedrag, hij toch altijd netjes doet wat hem gevraagd doet. Ruiters vinden het vaak zielig dat hij zo bang is en zijn dan vaak extra lief en rustig voor hem. Dit vind hij fijn en laat dit dan met alle liefde die hij in zich geeft merken.

Ook werkt Cooper mee in de paard-hond lessen bij een hondenschool, hij werkt dan (ook onder het zadel) met onder andere honden die drijfgedrag vertonen of uit angst blaffen. Uiteraard vind Cooper dit spannend, maar doet altijd gewoon wat hij moet doen.

Dressuur is lastig voor hem, door zijn angst blijf hij graag in zijn eigen houding lopen. Een vaste ruiter, die geduldig is en hem vertrouwen geeft zal hem hier bij kunnen helpen.

Cooper is voor het rijden dus alleen geschikt voor een handige/ervaren ruiter.

Hij kan goed met andere paarden en pony’s, voor het laatst bij de tandarts geweest op 5 feb 2021. Inentingen in orde, braaf bij de hoefsmid, braaf op de trailer, kan zowel op stal als 24/7 buiten gehouden worden.

Reden van verkoop: Sinds ik zwanger ben geweest krijgen alle paarden niet meer de aandacht die ze verdienen. Met ondertussen een zoon van 1,5 jaar hebben we eindelijk de knoop door gehakt, de paarden verdienen meer dan dat wij te bieden hebben. 

Voor meer informatie stuur een mailtje naar: klokje.van.hout@hotmail.com (via de mail is 06 beschikbaar)

Stamboom

Vader
Vader van vader
v.v.v.
m.v.v.
Moeder van vader
v.m.v.
m.m.v.
Moeder
Vader van moeder
v.v.m.
m.v.m.
Moeder van moeder
v.m.m.
m.m.m.