We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Meer informatie

Hele chique 2 j hengst met  toekomstmogelijkheden. De hengst heeft nu een stokmaat van 1m65, maar gezien zijn leeftijd zal hij nog een stuk doorgroeien.

De vader Balou du Rouet heeft voor de vierde maal op rij een plek veroverd tussen ’s werelds beste springverervers en veelzijdigheidsverervers conform the WBFSH. Deze status heeft hij vooral te danken als met afstand de meest succesvolle zoon van zijn beroemde vader, de Olympisch kampioen en drievoudig World Cup-winnaar Baloubet du Rouet, zijn veelvoud aan succesvolle kinderen, waaronder Bianca/Steve Guerdat (team brons EK) en Billy the Red/Kristina Cook. Verder succesfactoren zijn Saura de Fondcombe, Brilliant du Rouet, Babalou/Darragh Kenny, Bantou Balou, Baloutinue, Botakara OLD, Balou Rubin R, Balance en Baloubet. Verder bracht hij inmiddels 70 gekeurde zonen, waaronder de internationaal zeer succesvolle hengsten Balzaci van Felix Haßmann, Balous Bellini van Lutz Gripshöver en Baccord van Gerrit Nieberg. Op fokkerijgebied kwamen daar onlangs de voor 90.000 Euro verkochte Holsteiner premiehengst Baloubetto bij als ook de OS-reservekampioene Honey Star en de reservekampioen bij de hengstveulens en de kampioen bij de merrieveulens bij het Duitse veulenkampioenschap. Balou du Rouet startte zijn eigen carrière met een 9,2 in zijn 30-dagentest in Vechta. Na vele overwinningen in het parcours won hij eveneens de finale kwalificatie op het Bundeschampionat met een 9,2. Daarnaast was hij veelvoudig succesvol in de klasse S. Zijn moeder Georgia bracht naast Balou du Rouet ook de goedgekeurde hengste Cornet’s Balou en het succesvolle springpaard Chatinue van Patrick Döller. Balou du Rouet: een springpaardenleverancier van uitzonderlijke klasse.

De moeder van Telesto is enkel ingezet in de fokkerij.
De vader van de moeder is Cicero Z van Paemel en hij is een zoon van de alom bekende schimmelhengst Carthago Z. Onder Jos Lansink behaalde Carthago succes op de Olympisch Spelen van zowel Atlanta als Sydney en op het EK te Hickstead. Verder behaalde ze o.a. eveneens een 2e plaats in de Grote Prijs van Aken. Naast zijn sportprestaties heeft Carthago ook wereldfaam verkregen als topvererver.Rendez-Vous van Paemel voert het nodige bloed met Randel Z als vader. Randel heeft dan ook al meermaals bewezen dat hij succesvol is in de moederlijn. Daarna volgt de Hannoveraanse formule Graphit x Gotthard gevolgd door de volbloed Poet xx.

Stamboom

Vader Balou De Rouet
Vader van vader
v.v.v.
m.v.v.
Moeder van vader
v.m.v.
m.m.v.
Moeder
Vader van moeder Cicero Van Paemel Z
v.v.m.
m.v.m.
Moeder van moeder
v.m.m. Goldspring de Lauzelle
m.m.m.