We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Meer informatie

Stoer extra bewegend allround Gelderse jaarling merrie: Ritajirma  

Wegens aanfok te koop het stekelharige vos bles merrieveulen, Ritajirma (Henkie x ster voorlopig keurmerrie Tajirma van Laurentz x Zep x Commandant x Zwier), geboren 1 mei 2021.
Ritajirma is een driekwartzuster van de reserve kampioen NMK 2014 de voorlopig keurmerrie Gitta-Jirma (Alexandro P) en de ten behoeve van Duitse (ZfdP) ponyfokkerij (voorkant, houding en knieactie) goedgekeurde Ampere (Alexandro P).
De nationaal veulenkampioen 2007 Charisma (Upperville) is een halfzus van Ritajirma. Verder zijn de nationale veulenkampioenen, de keurmerrie Elvirma (Alexandro P) en elite sportmerrie Bijtajirma (Upperville), die Lichte Tour wordt uitgebracht driekwart zusters van Ritajirma.
De M2-dressuur gekwalificeerde Bejirma (Rubus B) een nichtje van Ritajirma.    

Ritajirma is verder nauwverwant aan de nationale kampioensmerrie Lollipop (ZZL gelopen), het internationale GP dressuurpaard Desdemona (Wahtamin), het 1.30 springpaard Agnetha (Toronto), de Z2 dressuur sportmerrie Ofirma (Zep) en de internationalr menpaarden Sep (Parcival) van Ans van de Velden en Wax (Parcival) van Katalin Nyul. Ook de allround gepresteerd hebbende Gienirma (Alexandro P), die M2 dressuur liep en in de mensport op Z-niveau werd uitgebracht komt uit dezelfde moederlijn.  

Ritajirma is een stoer origineel Gelders gefokt vos jaarlijng dat voor de allround veelzijdige port (dressuur en mennen) zeer geschikt lijkt.

Stamboom

Vader Henkie
PSG Inter I onder Adelinde Cornelisse
Vader van vader Alexandro P
ZZ-zwaar
v.v.v. Koss van El Corona
1,20 springen Z2 dressuur
m.v.v. Itilde van Satelliet
keur preferent
Moeder van vader Beaujamanda
voorlopig keur
v.m.v. Upperville van Cabochon
Grand Prix dressuur
m.m.v. JTAamanda van Zep
keur sport
Moeder Tajirma
voorlopig keur preferent
Vader van moeder Laurentz
1.10 springen Z2-dressuur
v.v.m. Bazuin van Satelliet
Z2-dressuur
m.v.m. Erika van Unitas
prestatie keur preferent
Moeder van moeder Jirma
ster preferent
v.m.m. Zep van Goudsmid
m.m.m. Virma van Commandant

Prestatielijst

Evenement Jaartal Categorie Plaats geëindigd
Dag van het Gelderse Paard 2021 merrieveulens 2de plaats