We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Meer informatie

KAMPIOENE VOOR DE TOEKOMST: DE PROK GEKEURDE ROSA-AMANDA  

Wordt u de nieuwe eigenaar van de NMK (reserve)kampioene 2021?  

De bruine Rosa-Amanda (Alexandro P x Farrington) is geboren op 19 februari 2021 en werd op de NMK reserve-kampioen bij de merrieveulens, terwijl haar volle zus Nina-Amanda nationaal kampioene werd bij de driejarigen. Op 28 september 2023 ontving zij na een rontgenlogische keuring het PROK-certificaat.

In de sport bezette in 2021 haar volle zusters Ida- en Kaya-Amanda op de Hippiade de 3de plaats bij de tweespannen en werd de andere volle zus NMK kampioene 2019, elitemerrie Layla-Amanda met de 17 jarige Micky Schelstraete 3de op de Hippiade in de M-dressuur. Kortom: Rosa komt uit een (gelders)nestje van keuringskampioenen die allround inzetbaar zijn.  

Rosa-Amanda is het 12de merrieveulen (waarvan 11 van Alexandro P) van de ster preferente Amanda II, nadat ze als eerste veulen had gebracht de keurmerrie Eva-Amanda van Upperville. Volle zuster van Rosa, te weten Godiva-, Hanna-, Ida-, Kaya- (85 exterieur, 80 bewegingen), Layla-Amanda (85/85), Mia-Amanda (80/80), Nina-Amanda (80/85) werden gehuldigd als nationaal (reserve)keuringskampioen bij de veulens/driejarigen resp. keurmerries.  
De grootmoeder van Rosa-Amanda is ook de grootmoeder van het de goedgekeurde hengst Henkie (Alexandro P x Upperville), die met Adelinde Cornelissen deelnam aan de WK Jonge Paarden in Ermelo.  
Rosa-Amanda verdient een sportieve ambitieuze ruiter/amazone, zoals Young Riders Micky Schelstraete en Coco Soffers de kampioensmerries Layla-Amanda en Nina-Amanda in de dressuursport (zullen) uitbrengen.
Op foto 3 van linksboven met de klok mee Godiva, Hanna, Mia, Ida, Layla, Jo, Kaya met in het midden Nina-Amanda, 8 volle zusters die NVK en/of NMK (reserve-) kampioen werden. 

Stamboom

Vader Alexandro P
preferent ZZ Zwaar
Vader van vader Koss
pref Z2-dressuur
v.v.v. El Corona van Amor
m.v.v. Erona van Gousmid
keur pref prestatie
Moeder van vader Itilde
keur pref
v.m.v. Satelliet van Marconi
m.m.v. Fitilde van Uriant
voorlopig keur preferent
Moeder Amanda II
voorlopig keur pref
Vader van moeder Farrington
keur
v.v.m. Wellington van Nimmerdor
keur 1.60 springen
m.v.m. Onetty van Doruto
ster
Moeder van moeder Jamanda
keur sport Z dressuur
v.m.m. Zep van Goudsmid
m.m.m. Amanda van Unitas
ster prestatie

Prestatielijst

Evenement Jaartal Categorie Plaats geëindigd
Dag van het Gelders Paard 2021 merrieveulens 3de
Nationale Veulenkeuring 2021 merrieveulens 2de