We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Meer informatie

ORIGINEEL GEFOKT EXTRA BEWEGEND DRESSUUR MERRIEVEULEN VOOR SPORT EN FOKKERIJ  

Uit de laatste jaargang van de 22-jarige elitemerrie Sinetty (Cabochon x Zep x Amor) bieden wij aan het merrieveulen Retro-Sinetty (Alexanro P x de elite sport Z2 merrie Sinetty van Cabochon x de prestatiemerrie Minetty van Zep x het allerlaatste merrieveulen van Amor, de stermerrie Gozinetty). Retro-Sinetty is geboren op 22 juni 2021, bruin kol, sneb.

Op de nationale veulenkeuring bezette zij de 4de plaats (zie KWPN Database, video Retro-Sinetty vanaf 9.55 en vervolgens einduitslag en commentaar).

Retro-Sinetty is een zuster van de elitemerrie Jeaninetty, de reserve kampioen NMK van 2018 en NMK kampioene 2019, die als opvolgster op het bedrijf als fokmerrie wordt ingezet.
Moeder Sinetty is een driekwartzuster van de goedgekeurde hengst Chablis (Upperville) en de Z1 dressuurruin Rex non Moritur (Cabochon) en de M2 merrie Tinetty (Farrington). De overgrootmoeder Gozinetty (het allerlaatste merrieveulen van Amor) bracht ook het Grand Prix dressuurpaard Next One (Bismarck).  
Ook de kampioenshengst Karolus Magnus en de kampioene 2018 NMK Klarinetty een het Lichte Tour merrie Aninetty (Elegant) komen uit dezelfde moederlijn.   
Retro-Sinetty is een snittig charmant jeugdig lichtvoetig bewegend correct merrieveulen wat uitermate geschikt lijkt voor de sport en om een dressuurfokkerij (Flemmingh, Jazz, Ferrro-vrij) mee aan te vangen. De stam (moeder Sinetty is thans 22 jaar!) kenmerkt zich door gezond-/hardheid (en vruchtbaarheid) met veel beweging, waarbij het achterbeengebruik in positieve zin opvalt.

Stamboom

Vader Alexandro P
keur ZZ-Zwaar
Vader van vader Koss
pref Z2-dressuur
v.v.v. El Corona van Amor
m.v.v. Erona
keur pref prestatie
Moeder van vader Itilde
keur pref
v.m.v. Satelliet van Marconi
keur
m.m.v. Fitilde van Uriant
voorlopig keur pref
Moeder Sinetty
elite sport Z2 dressuuer
Vader van moeder Cabochon
keur
v.v.m. Vincent van Pretendent
Grand Prix
m.v.m. Gonnie van Commandant
kroon pref prestatie
Moeder van moeder Minetty
ster prestatie preferent
v.m.m. Zep van Goudsmid
m.m.m. Gozinetty van Amor
ster

Prestatielijst

Evenement Jaartal Categorie Plaats geëindigd
Dag van het Gelders Paard 2021 merrieveulens 2de
Nationale Veulenkeuring Emelo 2021 merrieveulens 4de