We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Meer informatie

LOCATIE: HEESWIJK-DINTHER
Voor meer informatie over dit veulen neemt u direct contact op met de fokker:
Mw. C. Brederoo - +31 (0)6 - 340 68 212

Riomein is een sterk gespierd veulen van de zeer goed fokkende hengst Ferguson. Hij beweegt lichtvoetige en galoppeert met eenvoudig gemak.

Moeder is de Keur, Preferente, IBOP-drs merrie Zieomein. Zij legde haar IBOP-test af met een totaal van maarliefst 82,5 punten. Met een 9 voor haar houding en balans en drie maal het cijfer 8,5 voor haar draf, galop en aanleg als dressuurpaard. Ze staat aan de wieg van de Elite, IBOP-drs merrie Frhomein (v. Zambuka), de Ster, voorlopig Keur merries Jarmein (v. Lord Leatherdale) en Lieomein (v. Guardian S). De sterk bewegende Lieomein liep onlangs naar de hoogste score van de dag op de KWPN keuring in Oirschot. Dochter Izieomein (v. Everdale) werd verkocht naar Israël en loopt op LT niveau.
----

Vader is de bij het Oldenburg en KWPN goedgekeurde hengst Ferguson (Floriscount x Lauris Crusador xx).  Als driejarige gaf Ferguson zelf blijk van zijn grote kwaliteiten door goedgekeurd te worden met een totaalscore van 85 punten, waaronder negens voor zijn souplesse en houding en balans. Ook in de sport ontwikkelt de kwaliteitsvolle donkere voshengst zich voorspoedig en laat inmiddels zien talent te hebben voor de Grand Prix oefeningen.

Al met zijn eerste veulen jaargang maakte Ferguson indruk op de KWPN veulenkeuringen en mochten al meerdere nakomelingen zich vooraan opstellen bij de jonge paarden wedstrijden. Inmiddels zijn 3 zonen van hem goedgekeurd bij de verschillende stamboeken. 

Dit jaar domineerde de nakomelingen van Ferguson de PAVO-cup. Vier van de negen podiumplaatsen waren voor zijn kinderen. My Precious (vm. Vivaldi) haalde het goud op bij de vierjarige, Lighting Star (vm. De Niro) het zilver bij de vijfjarige en Lord Platinum (vm. Bretton Woods) het brons. De KWPN goedgekeurd hengst Kyton (vm. Ferro) nam het zilver bij de 6-jarige mee naar huis.De nakomelingen van Ferguson zijn opvallend lichtvoetig en bewegen met veel souplesse.
------

LOCATIE: HEESWIJK-DINTHER
Voor meer informatie over dit veulen neemt u direct contact op met de fokker:
Mw. C. Brederoo - +31 (0)6 - 340 68 212

Stamboom

Vader Ferguson
PSG/Inter I
Vader van vader Floriscount
Inter A/B/II
v.v.v. Florencio I
PSG/Inter I
m.v.v. Arkona
Elite
Moeder van vader Liebelei
Staatspremie
v.m.v. Lauries Crusador xx
m.m.v. Whitney
Moeder Zieomein
Keur, Preferent, IBOP-dr
Vader van moeder Rhodium
PSG/Inter I
v.v.m. Ferro
Grand Prix
m.v.m. Larcona
Keur, Prestatie
Moeder van moeder Tomein
Ster
v.m.m. De Niro
Grand Prix
m.m.m. Lomein
Elite, Preferent, Prestatie