We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Meer informatie

In verband met inkrimping is onze toekomstige springtopper Ampersand Milton beschikbaar voor de verkoop.

Miltons vader Goliath van de Groenweg is één van de beste vertegenwoordigers van de Connemara op het hoogste niveau van de afgelopen jaren. Zijn zesvoudige EK deelname met verschillende ruiters/amazones spreken voor een uitermate goed gestel en dito instelling. Goliath brengt zijn nakomelingen kracht, intelligentie en bloed.

De Moeder van Milton is de rastypische Connemara stermerrie Colmanstown Molly. Hoewel zelf nooit officieel uitgebracht in de springsport heeft zij wel laten zien over een zeer goede springtechniek te beschikken. Molly haar 1 jaar oudere volle zus Colmanstown Girl (zie fotoserie) is tot haar 6e uitgebracht tot 1.10 niveau alvorens zij in Ierland (ook) is ingezet voor de fokkerij.

Milton zelf heeft de buitengewone galop van zijn vader meegekregen. Hij beschikt over een krachtige achterhand en wisselt, verzamelt en wendt hiermee met veel gemak. De eerste maand is hij geïntroduceerd met veel elementen voor gebruik, zoals voetjes optillen, vast staan en trailer laden, waarna hij en zijn moeder zijn verhuisd naar een begrazingsgebied waar hij in kuddeverband alle ruimte heeft om zich fysiek en mentaal verder te ontwikkelen.

Milton is geboren op 11 mei 2021. Ontworming volgens schema, gechipt en in bezit van paspoort. HWSD status N/N. Eind oktober/begin november zal hij gespeend worden en mag hij naar een nieuwe eigenaar. Gezien zijn potentie gaat de voorkeur uit naar een plekje waar hij de kansen krijgt te gaan schitteren in de sport.

Stamboom

Vader Goliath van de Groenweg
Vader van vader Conor Mac Nessa
v.v.v. Van Neyhofs Caesar
m.v.v.
Moeder van vader Glencarrig Delphinium
v.m.v. Cosheen Finn
m.m.v.
Moeder Colmanstown Molly
Vader van moeder Killyon King
v.v.m. Moy Hazy Cove
m.v.m.
Moeder van moeder Duchess of Highfield
v.m.m. Gloves Bobby
m.m.m.