We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Meer informatie

LOCATIE: NEDERWETTEN
Voor meer informatie neemt u direct contact op met de fokker
Dhr. F. van Santvoort - +31 (0)6 - 531 285 36

WWW.VEULENTEKOOP.NL / WWW.FOALFORSALE.COM

Roef S is een correct gebouwd en mooi gemodelleerd springveulen uit de merrielijn van de goedgekeurde hengsten Le Mexico II en top hengst Kannan!

Moeder is de Elite IBOP spr. merrie Eltoya S (v. Campbell VDL). Zij werd zelf tot en met het 1.10m springen uitgebracht in de sport.

Overgrootmoeder is de Prok gekeurde Preferente, Prestatie merrie Latoya. Zij stamt af van de volbloed hengst No Ski xx. Zij bracht meerdere Ster en Elite merries, het Z2 dressuurpaard Valentijntje S (v. Burggraaf), de 1.30m. springpaarden Gibson S (Diamant de Semilly) en Jerez-S (v. Elvis ter Putte) en de internationale 1.45 m springpaarden Axios S (v. Chin Chin) en Fatouche S (v. Erco van 't Roosakker).  
---
Vader Bustique weet zich met nakomelingen als Beauville Z, Berdien Z, Footlose HX en Golia weet te onderscheiden. Paul Hendrix: “Bustique vererft zich ongelooflijk, hij treedt in de voetsporen van zijn vader Indoctro. Meer dan tien nakomelingen presteren al in het 1.50/1.60m en nog eens 45 nakomelingen zijn succesvol op 1.35m- tot 1.45m-niveau. En dat terwijl zijn oudste nakomelingen dit jaar pas elf worden!”

Zelf behaalde Bustique internationale klasseringen op 1.45/1.50m-niveau. Na een jarenlang verblijf in Amerika is hij in 2019 teruggekeerd naar Stal Hendrix. Bustique is een volle broer van het Grand Prix-paard Mustique en halfbroer van het Grand Prix-paard Noor, waarmee Bustique een sterke prestatiestam vertegenwoordigt.

Zijn nakomelingen maken wereldwijd reclame. Uit zijn eerste jaargang heeft hij met Beauville Z gelijk een topspringpaard geleverd. Onder Maikel van der Vleuten won hij in 2019 zowel de GCT-GP van Monte Carlo, als de Wereldbeker van La Coruna én de GP van Ommen. Ook afgelopen jaar behaalde het duo meerdere zeges waaronder in de GP van Lier en in Aachen. Uit dezelfde jaargang komt NMK-kampioene Footlose HX, die met Ali Wolff doorgebroken is op Grand Prix-niveau. Ondanks zijn jonge nakomelingen staat Bustique 66e op de WBFSH sire ranking.

Stamboom

Vader Bustique
1.45m.
Vader van vader Indoctro
1.40m.
v.v.v. Capitol I
m.v.v. Vanessa VII
Moeder van vader Jutha
Preferent, Prestatie
v.m.v. Grannus
1.50m.
m.m.v. Utopie
Moeder Eltoya S
Elite, IBOP-spr.
Vader van moeder Campbell VDL
1.60m.
v.v.m. Cassini I
1.60m.
m.v.m. Nel IX
Bezirksprämie
Moeder van moeder Latoya
Preferent
v.m.m. No Ski xx
m.m.m. Katelijntje
Keur, Preferent