We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Meer informatie

LOCATIE: NUENEN
Voor meer informatie neemt u direct contact op met de fokker
Dhr. F. van Santvoort - +31 (0)6 - 531 285 36Rhodos S is een aansprekend atletisch springveulen met een krachtige galop. Hij stamt uit een Holsteiner merrielijn met een keur aan internationale springpaarden en goedgekeurde hengsten. 

Uit de merrielijn van o.a. de goedgekeurde hengst Helios V.D.T. , het 1.50 m. springpaard Thisbe F.S., het 1.60m. springpaard Onasis (v. Indoctro) en het 1.60m. springpaard Valerie F.S. (v. Indoctro).
---
Moeder is de Elite, IBOP-spr. merrie Checkmate V.D.T. (v. L'Esprit). Zij werd zelf op 1.20m. niveau in de springsport uitgebracht, waarna ze voor de fokkerij is ingezet. Haar eerste nakomelingen staan aan het begin van hun carrière.

Grootmoeder is de Elite, Preferente, Prestatie merrie Rosalinda F.S. (v. Ahorn). Zij staat onder andere aan de wieg van de goedgekeurde hengst Helios V.D.T. (v. Numero Uno), de 1.40m. geklasseerde Why Not F.S. (v. Karandasj) en het internationale 1.60 m springpaard Valerie F.S. (v. Indoctro).

Overgrootmoeder is de Holsteiner merrie Zusa (v. Aloube Z). Zij bracht o.a. de goedgekeurde hengsten Zauberstern (v. Zuenftiger xx) en Temple Urget (v. Osmium), alsmede de 1.30m geklasseerde paarden Polleke(v. Burggraaf) en Lotte (v. Festival), het 1.40m. springpaard Thisbe F.S. (v. Lux Z), het 1.50m. springpaard Celentano (v. Corleone) en het 1.60m. springpaard Onasis (v. Indoctro).

---
Conthargos: de leverancier van Grote Prijs-winnaars! De nakomelingen van Conthargos domineren het grote toneel.

In 2008 won Conthargos als vierjarigen het Deister-kampioenschap in Dobrock met een 9,5 en kwalificeerde hij zich moeiteloos voor het Bundeschampionat. Vanwege een blessure kon hij zijn eigen carrière niet voorzetten, maar zijn internationaal succesvolle kinderen plaatsen hem des te meer in de scene. 

Twaalf zonen werden inmiddels gekeurd, waaronder de OS-kampioenshengst Conthalou en Conthinder. Daarnaast zijn vele nakomelingen zeer succesvol in de internationale springsport, zoals Concona, Conbelleza, Conbalou, Conthacco, Conblue, Jolanda, Coraline en Tailormade Chloe Star. Hun successen lanceerde Conthargos in de WBFSH-ranking van ’s werelds beste springverervers. 

De sportresultaten van zijn nakomelingen laten Conthargos omhoog schieten in de WBFSH-ranking waar hij inmiddels de 31e plaats inneemt. En Conthargos heeft nog meer “ijzers in het vuur”: Acht nakomelingen veroverde in 2020 een  ticket voor het Bundeschampionat. Comtess werd reservekampioene bij het Oldenburger Landeschampionat en een hengstenveulen van Conthargos veroverde de zilveren en bronzen medialle tijdens het Duitse veulenkampioenschap. Conthargos: succes gegarandeerd!Stamboom

Vader Conthargos
1.30m.
Vader van vader Converter I
1.35m.
v.v.v. Contender
m.v.v. Fontirell
Moeder van vader Cajandra Z
v.m.v. Carthago
1.60m.
m.m.v. Jalanda
1.30m.
Moeder Checkmate V.D.T.
Elite, IBOP-srpr. - 1.20m.
Vader van moeder L'Esprit
1.40m.
v.v.m. Lupicor
1.60m.
m.v.m. Hera O
Moeder van moeder Rasalinda F.S.
Elite, Preferent, Prestatie
v.m.m. Ahorn
1.60m.
m.m.m. Zusa