We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Meer informatie

Helaas ben ik voor mijn knappe 6-jarige ruin op zoek naar een nieuwe eigenaar. Ik heb Karthago 3 jaren in mijn bezit waarvan ik de laatste 2 jaren veel te weinig tijd heb om hem te rijden. Hij is daardoor nog lang niet waar hij zou kunnen zijn als 6-jarige. Ik gun hem een huis waar hij wel voldoende aandacht en uitdaging krijgt, maar hij staat niet in de weg en hoeft niet  op stel en sprong weg. 

Karthago is nu L1 geklasseerd en alles voor de M1 zit er redelijk op maar ook oefeningen zoals eenvoudige galopwissels, keertwending om de achterhand, pak ik vaak al wat mee om hem te gymnastiseren, dat pakt hij fijn op. Helaas rijd ik hem maar eens per week en kom daardoor niet verder. De perioden dat ik meer rijd, doe ik bovenstaande en dan maakt hij sprongen vooruit, helaas altijd van korte duur door mijn tijdsgebrek. 

Naar mensen toe is Karthago een groot knuffelpaard: komt altijd naar je toe in de wei en op stal komt hij met zn hoofdje buiten de deur om aandacht vragen. Hij heeft verder in meerdere kleine kuddes gestaan en dat ging prima. 

Onder het zadel is hij meestal heel makkelijk te rijden; direct lekker los, soepel en constant, ik vind het een heerlijk paard om te rijden. Ook minder gevorderde ruiters stappen er dan zo op en hij geeft dan een heerlijk gevoel. Trekkers of ander ophef langs de rijbak vindt hij niet erg. Hij heeft afgelopen voorjaar en zomer heerlijk gelopen!
Maar, hij kan ook dominant zijn en je uitdagen. Nu ik weer weinig tijd heb om te rijden en er eens per week op zit: 's avonds in het donker, alleen, dan ziet hij bijvoorbeeld veel bakspoken en maakt gekke sprongen. Maar dit kan ook overdag gebeuren, of als hij teveel spanning heeft. Daarom verdient hij het om juist meer te gaan zien, vaker gereden te worden maar is hij niet geschikt voor een minder gevoerde ruiter/iemand met weinig zelfvertrouwen. 

Bij aankoop is Karthago rontgenologisch en klinisch goedgekeurd. Ivm een blessure een jaar geleden is hij wederom op zn voorbenen op de foto geweest: dit was helemaal goed (blessure is inmiddels volledig herstelt, hij loopt alweer 3/4 jaar). Er zijn ook rugfoto's gemaakt, waar wel een bemerking uit gekomen is. Volgens mijn dierenarts kan hij er geen last van hebben, door de plek waar de 2 wervels dicht bij elkaar staan in combinatie met zijn sterke rug en hij reageert helemaal niet op klinisch onderzoek op zijn rug. 

Karthago staat te koop ivm tijdsgebrek, dus  heb ik ook weinig tijd voor bezichtigingen. Ik reageer alleen op email (jennienicole@hotmail.com) en wil graag dat eerst alles besproken/uitgevraagd is over zijn karakter, voordat hij bezichtigd wordt.

Filmpje galop: [object HTMLIFrameElement]
Filmpje draf: [object HTMLIFrameElement]
Filmpje Stap: [object HTMLIFrameElement]

(links wordt aan gewerkt, tot die tijd op aanvraag beschikbaar via what's app)

Stamboom

Vader Fairytale
Vader van vader Hamlet
v.v.v.
m.v.v.
Moeder van vader
v.m.v.
m.m.v.
Moeder
Vader van moeder landeur
v.v.m.
m.v.m.
Moeder van moeder
v.m.m.
m.m.m.