We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Meer informatie

LOCATIE: ZUID-BEIJERLAND
Fokkers: Dhr. J. Ruizeveld +31 (0)6 - 53215768  / Dhr. P.H. van der Jagt +31 (0)6 - 51890152

U betaald bij aanschaf van dit veulen geen commissie!

Fokkers en springruiters opgelet!
Rolexina VDJ is een merrieveulen uit de directe merrielijn van Ben Maher's Explosion W!!!

In de merrielijn vinden we verder o.a.:
Liamant W VDL (v. Diamant de Semilly) - ggk Zangersheide
Uarina (v. Baloubet du Rouet - 1.60m. - Leon Thijssen (NED)
Evenzo (v. Diarado) - 1.60m. - Gianni Govoni (ITA)

Warina (v. Sir Sinclair) - Grand Prix dressuur
Tarina (v. Jazz) - Grand Prix dressuur
Imposantos (v. Wynton) - ggk KWPN - PSG/Inter I

----
Moeder is de door top fokker Willy Wijnen gefokte jonge D-OC merrie Karina (v. Dallas VDL). Rolexina VDJ is haar tweede nakomeling.

Grootmoeder is de Voorlopig Keur merrie Zarina III (v. Heartbreaker) zij is de zus van niemand minder dan Explosion W (v. Chacco Blue) - Ben Maher (GBR). Zelf is zij moeder van de Zangersheide goedgekeurde hengst Liamant W VDL (v. Diamant de Semilly).

Overgrootmoeder is de Ster, Prestatie, Sport-spr merrie Uarina (v. Baloubet du Rouet). Zij presteerde zelf op 1.60m. met Leon Thijssen (NED) onder haar sportnaam Untouchable.

---

Vader is de getalenteerde Chopano VA Z. Hij is een zoon van de Grand-Prix springhengst Chopin. De Casall-zoon die onder Mathilda Karlsson met zijn vermogen, rijdbaarheid en springmanieren indruk maakte in de Global Champions Tour en gekwalificeerd is voor de Olympische Spelen.  Zijn oudste nafok lijkt uitstekend. Het afgelopen jaar sprongen de zonen van Chopin zich in de kijker op de verschillende hengstenkeuringen, hieronder dus ook toptalent Chopano. In de internationale springring maakt Chopin indruk met zijn eindeloze vermogen, rijdbaarheid en uitmuntende springmanieren; onder Mathilda Karlsson nam hij in 2019 deel aan de grootste concoursen ter wereld, zoals Falsterbo, Stockholm, St. Tropez, Knokke, Hamburg en Rome. Chopano’s moedersvader Cassini I is ontegenzeggelijk één van de invloedrijkste hengsten van zijn generatie en datzelfde geldt voor overgrootvader Caretino en de daaropvolgende stempelhengsten Lord, Cor de la Bryere en de volbloed Sacramento Song xx.

Op de Zangersheide hengstenkeuring in Lanaken viel de Holsteiner Chopano op met zijn imposante model, goede manier van springen en ogenschijnlijk eindeloze vermogen. De Chopin-zoon verdiende dan ook met verve zijn dekbrevet en lijkt met zijn interessante pedigree, uitstraling en springmanieren een aanwinst voor de fokkerij.

WWW.VEULENTEKOOP.NL / WWW.FOALFORSALE.COM

Stamboom

Vader Chopano VA Z
Vader van vader Chopin VA
1.60m.
v.v.v. Casall
1.60m.
m.v.v. Odina III
Staatspremie
Moeder van vader Tamara XIII
v.m.v. Cassini I
1.60m.
m.m.v. Niveau I
Verbandspremie
Moeder Karina
Stb. D-OC
Vader van moeder Dallas VDL
1.60m.
v.v.m. Douglas
1.50m.
m.v.m. Wonder A.S.
Prestatie
Moeder van moeder Zarina III
Ster, voorl. Keur
v.m.m. Heartbreaker
1.60m.
m.m.m. Untouchable (Uarina)
1.60m., Ster, Prestatie, Sport-spr.