We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Meer informatie

LOCATIE: SINT-OEDENRODE
Voor meer informatie neemt u direct contact op met de fokker:
Dhr. B. Jansen - +31 6 12254668

Racoon is een met souplesse bewegend springveulen met een krachtige galop.

Bij aanschaf van dit veulen betaald u GEEN commissie!

Moeder Zennith sprong zelf op 1.30m. niveau.Uit de merrielijn van het 1.40m paard Sarino (v. Larino) en de AES goedgekeurde en 1.40m. geklasseerde hengst Barrichello (v. Heartbreaker).Moeder is de IBOP-spr. en 1.30m. geklasseerde merrie Zennith (v. Solitair).  Haar oudste nakomelingen hebben inmiddels de eerste stappen in de sport gezet. Haar dochter Luna (v. Hermantico) werd dit jaar verkocht via Veiling Dronten. 

Grootmoeder is de Elite, PROK, IBOP-spr. merrie Triolet (v. Larino). Zij werd zelf op 1.10m. in de sport uitgebracht. Zij noteerde bij haar IBOP proef 4 x het cijfer 8 voor haar stap, techniek, instelling en rijdbaarheid en bewerkbaarheid. Haar volle broer Sarino (v. Larino) sprong op 1.40m. niveau.

In de merrielijn vinden we verder de bij het AES goedgekeurde en 1.40m. geklasseerde hengst Barrichello (v. Heartbreaker) - Tim Gredley (GBR).
---
Vader is de veelbelovende hengst Mr. Emerald E.B. Deze bloedgemaakte zoon van Emerald van ’t Ruytershof maakte veel indruk op de KWPN Stallion Show dankzij zijn goede inzet, snelle reflexen, goede springtechniek en vermogen bij het vrij springen. Ook de hengstenkeuringscommissie erkent zijn talent en daarmee is hij aangewezen voor het verrichtingsonderzoek.

Hij beschikt over een hele interessante bloedsopbouw en heeft veel springaanleg, waaronder zijn extra sprongafloop, meegekregen van zijn vader Emerald van ’t Ruytershof. Onder het zadel van Harrie Smolders ontwikkelde deze voshengst zich tot een spraakmakend presterend Grand Prix-paard en samen namen ze deel aan de Olympische Spelen in Rio de Janeiro, waar ze de finale bereikten. Vele malen kwamen ze succesvol in actie voor het Nederlandse team en ze wonnen onder meer de 5*-Grand Prix van Bordeaux, Chantilly en de Wereldbeker van Washington. In de fokkerij lijkt Emerald zich eveneens te onderscheiden, getuige zeer succesvolle nakomelingen op het hoogste niveau als Igor, Iluna, Imerald van ’t Voorhof en Jeunesse van ’t Paradijs.

Mr. Emerald E.B. is gefokt uit de op 1.30m-niveau springende merrie Juweel E.B., die de waardevolle verervers Action-Breaker en Holland in haar pedigree combineert. Ze is een halfzus van meerdere succesvolle sportpaarden, zoals Pietje Come On TH (v.Come On), die tot op 1.45m-niveau presteerde, en de internationaal 1.35m-springende Golden Holland E.B. (v.Cooper van de Heffinck). Uit deze directe familie komen meerdere internationale springpaarden waaronder ook het Grand Prix-paard Rooseveld (v.Iroko) van Max Kühner.


Stamboom

Vader Mr. Emerald EB
Vader van vader Emerald van 't Ruytershof
1.60m.
v.v.v. Diamant de Semilly
1.60m.
m.v.v. Carthina Z
1.45m.
Moeder van vader Juweel E.B.
Elite, PROK, 1.30m.
v.m.v. Action-Breaker
1.60m.
m.m.v. Miss Holland
Keur, Prestatie
Moeder Zennith
Stb. 1.30m.
Vader van moeder Solitair
1.30m.
v.v.m. Voltaire
1.60m.
m.v.m. Nigrante
Keur, Prestatie
Moeder van moeder Triolet
Elite, IBOP-spr
v.m.m. Larino
1.60m.
m.m.m. Diolet
Keur, Preferent