We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Meer informatie

Hierbij biedt ik mijn 6-jarige ruin als allrounder te koop aan. Hij is zowel in de omgang als onder het zadel super lief, makkelijk en betrouwbaar! Door zijn geweldige karakter lijkt hij mij dan ook geschikt voor zeer veel ruiters, bijvoorbeeld overgang pony naar paard maar ook voor een onzekere ruiter. Paard kan makkelijk een aantal dagen stil staan en ook daarna is het weer opstappen en weg rijden. 

Paard is onder andere door corona niet vaak op wedstrijd uitgebracht. We hebben een aantal B proefjes gestart en behaalden altijd 1 of 2 winstpunten per proef. Paard is eerder nieuwsgierig dan bang dus ook op andere locaties is hij makkelijk rond te rijden. Daarnaast hebben wij hem regelmatig mee naar het bos genomen en hier maak je hem enorm blij mee! Door zijn enthousiasme kan hij in het begin soms wat druk worden maar ook dan blijft hij zeer betrouwbaar. Hij is makkelijk op de trailer en kan zowel alleen als met andere paarden naar het bos. In een groep kan hij zowel vooraan als achteraan meelopen, gaat niet trekken en probeert niet in te halen.

Ik biedt hem te koop aan omdat ik volgend jaar ga afstuderen en omdat ik iemand zoek die hem meer afwisseling kan bieden. Mijn eigen voorkeur gaat dagelijks uit naar dressuur en dit gaat hem op het lange termijn vervelen. Paard loopt ongeveer op L niveau. Hij kan bijvoorbeeld wijken, achterwaarts, schouder voor, stap-galop en contragalop maar deze ‘knopjes’ moeten nog wat beter bevestigd worden. 
Paard is deels spring gefokt maar dit heb ik nooit met hem opgepakt. Wellicht dat hij dit dus wel leuk vind en hier ambitie voor heeft. 

De verkoop heeft geen haast en ik verkoop hem dan ook alleen als hij naar een zeer fijn plek gaat, dus:
- Iemand die hem alle aandacht kan geven die hij verdient. Het is dan ook echt een knuffelkont en hij verdient een maatje voor het leven! 
- Een ruiter die zelf ook van afwisseling houdt en eventuele dressuur ambities heeft tot +- M niveau. (Hij is bereidt om super hard voor je te werken. Dus als hij zich lichamelijk verder ontwikkeld denk ik dat een geduldige en gedreven ruiter hem ook naar de hogere klasses kan rijden. Maar voor nu schat ik in dat een ruiter met te hoge dressuur ambities niet direct het meest geschikt voor hem is).
- Iemand die hem een stal biedt met dagelijkse weidegang (of paddock) 

Keuren toegestaan. 
Wij hebben hem zelf bij aankoop klinisch laten keuren op 12-2-2019 en door de vorige eigenaren is hij röntgenologisch (goed) gekeurd in december 2017. Er zijn toen foto’s gemaakt van zijn benen en deze foto’s kan ik eventueel door mailen. 

Meer informatie, foto’s en video’s zijn op te vragen via WhatsApp 

Stamboom

Vader Zirkonium
Vader van vader Tenerife VDL
v.v.v. Raphael
m.v.v. Opera
Moeder van vader Lurolieta
v.m.v. Goodtimes
m.m.v. Gurolieta
Moeder Milou
Vader van moeder Recruut
v.v.m. Marco Polo
m.v.m. Maril
Moeder van moeder Evelien
v.m.m. Amulet
m.m.m. Tasja