We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Meer informatie

Te koop: Reinier van het Hutveld 

Chique, groot bruin hengstveulen (Furst Jazz x Negro x Riccione) met vier witte benen en extra bewegingstechniek.  

Reinier van het Hutveld werd geboren op 25 maart 2021 en stamt uit de beste Nederlandse en Duitse bloedlijnen: Fürst Jazz x Negro x Riccione x Sandro Hit x Argentinus x Rubinstein x Weltmeister x Furioso II. Hij werd ingeschreven bij het KWPN. 

Reinier is een echte blikvanger. Zijn zelfhouding en souplesse in de beweging maken van hem een interessant veulen. Hij beweegt lichtvoetig, steeds bergop met veel elasticiteit en beentechniek. Hij is elke dag in de hand en zeer mensgericht. Hij kent het veulen ABC zoals voetjes geven, meelopen aan een touw en laden op de trailer. 

Vader Füst Jazz (Fürst Romancier x Painted Black) is een echt bewegingswonder! Hij heeft drie uitzonderlijke goede basisgangen, veel techniek en talent voor verzamelen.  

Moeder Kornelia werd ook door ons gefokt en stamt af van de preferente hengst Negro die in 2017 ‘KWPN paard van het Jaar’ was. We maakten haar twee jaar geleden zadelmak. Net als aan de hand toonde ze ook onder het zadel een meewerkend karakter en liet ze zich gemakkelijk rijden. 

Grootmoeder Renske (v. Riccione) werd gefokt door Paul Schockemöhle en wordt voornamelijk ingezet als fokmerrie. Ze is zeer braaf in de omgang en toont toch voldoende temperament onder het zadel. Ze beweegt met veel elasticiteit. Ze is de halfzus van verschillende paarden die in het buitenland succesvol jonge paarden proeven liepen.  

Overgrootmoeder Sally (v. Sandro Hit) is een halfzuster van de hengst Jeraldo (v Johnson), gekeurd bij Oldenburg en Westfalen.  Verder is de premiehengst Ziyech dit jaar gekeurd bij DSP. Ziyech komt uit de halfzus van Sally.  

Via Sally gaat de moederlijn terug op de verbandspremiemerrie Ally Mcbeal (v. Argentinus). Dit is een volle zus van grand prix paard Rafalca, die in 2012 onder Jan Ebeling deelnam aan de Olympische Spelen in Londen. Daarnaast is Ally Mcbeal halfzus van Don Rubino (v. Don Gregory) die op de Vechta Elite veilingvoor 120.000 euro geveild werd en van de hengst Sir Rubin (v. Sir Donnerhall). Sir Rubin werd bij verschillende Duitse stamboeken goedgekeurd en was in 2010 onder Dorothee Schneider eerste reserve voor het WK jonge paarden in Verden.  

Nog uit deze moederlijn komen verschillende goede jonge paarden en verschillende Grand Prix paardenzoals Higgens (die succesvol grand prix loopt in USA) Steniro, Special K. 

Stamboom

Vader Fürst Jazz
Vader van vader
v.v.v.
m.v.v.
Moeder van vader
v.m.v.
m.m.v.
Moeder Kornelia
Vader van moeder Negro
v.v.m.
m.v.m.
Moeder van moeder Renske
v.m.m. Riccione
m.m.m. Sally