We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Meer informatie

Zeer lieve en echt mooie aparte kwaliteitsvolle 4 jarige merrie.

Leeftijd: 4 Jaar
Geslacht: Merrie
Afstamming: Just Wimphof x Charmeur x Flemmingh
Stokmaat: 1.75m

Deze merrie beschikt over een grote ruime stap, lichtvoetige fijne draf met veel knie en veel techniek en ze heeft een grote bergopwaartse ruime galop.


Pakt het werk ontzettend goed aan! Nuchtere merrie met genoeg go, een fijne aanleuning en ze is echt een merrie die altijd wil werken.
Ze heeft een super goed eerlijk en lief karakter.
Echt een prachtige merrie om te zien!

Deze merrie is klinisch en röntgenologisch volledig goedgekeurd voor de sport op benen, hals en rug. Ze heeft een correcte hoefstand en gelijke hoeven.

Echt een fijne 4 jarige merrie met veel talent en een hart van goud.
Ze is echt een heel mooi dressuurpaard met veel body en veel kwaliteit met een super instelling!

Gezien dat ze een grote merrie is die nog volop in ontwikkeling is kan ze hierdoor soms als ze bijvoorbeeld naar de weide toe loopt dus zonder dat ze in aanspanning is een pasje met haar achterbeen opzij buiten de massa stappen. Zo 20 passen niet en dan ineens 1 pas wel. (Absoluut GEEN hanetred)
In aanspanning en voorwaartse drang zie je er absoluut niets aan.
De merrie is volop in ontwikkeling de verwachting is daarom ook dat bij meer kracht en balans dit nagenoeg niet meer zichtbaar zal zijn en ze er overheen groeit.
De merrie kan dus soms héél maar dan ook héél licht kramperig zijn bij hoge uitzondering enkel een keertje bij bijvoorbeeld het hoeven krabben, echt minimaal is nagenoeg niet zichtbaar.
De merrie kan echt fantastisch bewegen!

Voorkeur gaat uit naar een blijvend thuis en iemand die deze jonge betrouwbare merrie kan opleiden en een maatje zoekt voor het leven!

Gezien haar meewerkend karakter, klinisch en röntgenologisch goedgekeurd voor de sport, talent en daarbij ook een prachtige merrie is om te zien.

DE VIDEO IS IN FULL HD TE BEKIJKEN. KWALITEIT VAN DE VIDEO EVEN OP 1080P HD ZETTEN VOOR DE BESTE BEELDKWALITEIT.

Bent U opzoek naar een zeer leuk talentvol dressuurpaard om mee verder te gaan en op te leiden stuur mij gerust een berichtje.

*Wilt u liever telefonisch contact laat gerust uw telefoonnummer achter door een berichtje te sturen.
Dan bel ik u bij gelegenheid direct terug.
Dagelijks werk ik met jonge paarden vandaar dat ik niet de gehele dag bereikbaar ben. Ik neem graag te tijd om uitgebreid al uw vragen te beantwoorden.


INFORMATIE AFSTAMMING EN BLOEDLIJN: ZEER INTERESSANT VOOR DE SPORT/FOKKERIJ: Vader Just Wimphof staat bekend om zijn looks en geweldige karakter met maar liefst een
9.0 voor: rijdbaarheid en instelling
9.0 voor: Aanleg als dressuurpaard
Dit is ontzettend goed terug te zien in deze 4 jarige mooie merrie.
Verder scoorde Just Wimphof meerdere keren tijdens pavo cups/ jonge paarden competities boven de 85 punten. De vader van Just Wimphof > De Niro = No.1 van de Wereld (WBFSH Stallion Ranking) https://www.uytert.nl/nl/just-wimphof

Charmeur: Florencio x Jazz
Ook Charmeur scoorde 9 voor de draf, galop, houding en balans, rijdbaarheid en bewerkbaarheid en aanleg als dressuurpaard. Totaal 86,5 punten en daarmee de topper van het onderzoek.
Op Grand Prix niveau scoorde Charmeur ook meerdere malen ruim boven de 70%

Flemmingh: De welbekende hengst Flemmingh tevens de vader van de dressuurtopper > Krack C. Hij bracht niet alleen succesvolle keuringspaarden, maar ook zeer succesvolle sportpaarden waaronder de welbekende hengst > Krack C de zoon van Flemmingh.
Krack C groeide na het winnen van de Pavo Cup door tot internationaal Grand Prix-dressuurpaard onder Anky van Grunsven en nam in 2002 deel aan de Wereldruiterspelen in Jerez de la Frontera. Krack C heeft de fokkerij in Nederland een boost gegeven.
Hij is onder meer vader van Vivaldi (mv. Jazz), Tuschinski (mv. Pion) en United (mv. Partout).
Zie hieronder alle informatie omtrent de boost die Krack C gegeven heeft aan de fokkerij van nieuwe goedgekeurde hengsten.
https://www.uytert.nl/nl/krack-c


Kortom zoekt u echt een kwaliteitsvolle merrie voor de sport en evt fokkerij dan is deze Just Wimphof x Charmeur x Flemmingh echt iets voor U.


Met vriendelijke groet,


R.Claassen

Stamboom

Vader Just Wimphof
Vader van vader De Niro
v.v.v. Donnerhall
m.v.v.
Moeder van vader
v.m.v.
m.m.v.
Moeder Hallowdene
Vader van moeder Charmeur
v.v.m. Florencio
m.v.m.
Moeder van moeder
v.m.m. Flemmingh
PREFERENT
m.m.m.