We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Meer informatie

Emaika is een lieve mooie sensibele merrie.
Ze is fijn aan de hulpen en is licht te rijden. Ze kent oefeningen t/m M1 niveau, maar kent ook al een begin van travers en appuyement. Je kunt alleen (of met andere paarden) met haar op buitenrit, ze is verkeersmak en niet bang voor spoorwegovergangen, trekkers, vrachtwagens of fietsers. Je kunt haar alleen laden op de trailer. Ze staat iedere dag in de kudde buiten, het is belangrijk dat ze op haar nieuwe stal ook iedere dag naar buiten kan. Ze is altijd netjes geënt, naar de hoefsmid en tandarts geweest, ontwormd en ze wordt eens in de zoveel tijd behandeld door de osteopaat/fysiotherapeut. 

Emaika is een heel lief maar wel sensibel paard, ze kan schrikken. Daarom is het belangrijk dat je als ruiter/amazone niet bang bent aangelegd en je haar kan helpen ontspannen als ze het spannend vindt. Wij trainen haar met de Featherlight Academy methode (van Yvet Blokesch) om haar vertrouwen verder op te bouwen. Het opbouwen van een goede band met haar is belangrijk om dit verder te bestendigen.

Als je de klik met haar hebt heb je een gouden paard aan Emaika!

Emaika is een aantal jaren terug röntgenologisch (hals, rug en benen) en klinisch goedgekeurd (keuringsrapport aanwezig). Keuringen zijn voor kosten koper. Begin 2021 heeft Emaika een trap gehad van een ander paard, daar heeft ze een plek aan over gehouden (zie portretfoto). De dierenarts heeft het gecheckt en weer hersteld verklaard.

Het staat je vrij om een aantal keren te komen, zodat je rustig kunt kijken of het echt klikt. Mail of bel me gerust (m.a.edzes@gmail.com / 06-14659492)

Voor haar stamboom zie: https://www.horsetelex.nl/horses/pedigree/439193/emaika

Stamboom

Vader Tango
Vader van vader
v.v.v.
m.v.v.
Moeder van vader
v.m.v.
m.m.v.
Moeder Zamaika
Vader van moeder Special D
v.v.m.
m.v.m.
Moeder van moeder Jamaika
v.m.m.
m.m.m. Samaika