We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Meer informatie

Hierbij bied ik om persoonlijke omstandigheden met pijn in mijn hart mijn lieve ruin te koop aan. 

Afstammeling: Ruben Cortes x Biotop

Video op zowel trens als Stang en trens in het filmpje: www.youtube.com/watch?v=mGq3eBoUImU

Na veel twijfelen toch besloten hem te verkopen omdat ik op dit moment niet de aandacht en tijd kan geven die hij verdiend. Hierdoor is hij de afgelopen 9 maanden niet veel getraind. Zelfs na weken niet rijden was het opstappen en rijden.

Hij is een allround dressuur paard met basis goede gangen, sociaal, lief, aanhankelijk jeugdige ruin van 9 jaar (april). Hij houd van aandacht, poetsen en tutten. Er zit zeker meer potentie in dan ik er tot op heden heb weten uit te halen.

2 jaar geleden ben ik met hem Z gestart. Echter heb ik toen net geen winst behaald daar ik met losrijden hem te moe had gereden en de proef net niet vol hield. Daarna door getraind en was hij z klaar en conditie voor 10 maar nooit meer gestart vanwege corona. Iotop beschikt over een beginnende wissel. Hulp voor wissel zit er op maar kan op de wissel nog wel het tempo overpakken. 

Hij komt het beste tot zijn recht bij iemand die nabij het strand of bos woont. Geen beginnende ruiter. Hij vindt het heerlijk om lekker naar buiten te gaan. Wij gingen dan ook wekelijks alleen naar het strand om lekker even uit te waaien. Ook met een ander paard samen naar het strand of bos vindt iotop heerlijk. Alleen was hij altijd het meest op zijn gemak. Het strand en het bos komt hem ten goede in de dressuur want dan kan hij mooi zijn jeugdige ei kwijt. Wij gingen wekelijks op buitenrit en of op wedstrijd. Liep in het L tussen de 65/70%. Waarbij 9ens voor de stap en 8e voor zijgangen.

In de zomer is hij weide gang gewend en in de winter staat hij in een groep van 4 ruinen in de paddock. Bij consequent rijden is het een echt familie paard. 

Ik heb iotop vanaf zijn 4,5 jaar en is nog nooit kreupel geweest. Iotop heeft op 1 voorbeen een chippie. 

Jaarlijks wordt hij door de tandarts gezien dit was op: 08-04-2021. Hij heeft een goed gebit. Elke 7 weken wordt hij gezien door de smid en staat voor op ijzers. Is aquatrainer gewend.

Eventueel het maatzadel tegen meerprijs ter overname.  TW Erreplus Freestyle. Keuren voor kosten koper. In 2017 klinisch en rontgelogisch gekeurd.

prijs bespreekbaar goed te huis belangrijker

Stamboom

Vader Ruben Cortes
Vader van vader Rubin Royal
v.v.v. Rohdiamant
m.v.v.
Moeder van vader Carmen
v.m.v. Calmiro
m.m.v.
Moeder Topki
Vader van moeder Biotop
v.v.m. Blesk
m.v.m.
Moeder van moeder Isabel
v.m.m. Daimler
m.m.m.