We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Meer informatie

Op zoek naar een toekomstige dressuurtopper? Ramon Van Het Hutveld loop je niet zomaar voorbij. Hij is een prachtexemplaar en hij kan ook nog is heel goed bewegen. Hij heeft alles om het later te maken in de sport! 

Ramon is een bruine jaarling hengst van Charmeur. Hij komt uit onze fokmerrie Renske, Renske (Riccione x Sandro Hit). Ramon werd geboren in juni 2021 en stamt uit de beste bloedlijnen: Charmeur x Riccione x Sandro Hit x Argentinus x Rubinstein x Weltmeister x Furioso II.  

Ramon is een zeer opvallende en mooie en verschijning. Hij heeft enorm veel uitstraling en beweegt zeer fijn in de drie gangen. Hij is elke dag in de hand en zeer mensgericht. Hij kent het veulen ABC zoals voetjes geven en meelopen aan een touw.  

Vader Charmeur (Florencio x Jazz) beweegt met veel expressie enorm bergopwaarts. Hij maakt veel indruk met zijn krachtige draf en galop. Kenmerkend aan de nakomelingen van Charmeur is de opvallende draf en galop. Dit zien we zeker ook terug in Ramon Van Het Hutveld.

Moeder Renske (v. Riccione) werd gefokt door Paul Schockemöhle en wordt voornamelijk ingezet als fokmerrie. Ze is zeer braaf in de omgang en toont toch voldoende temperament onder het zadel. Ze beweegt met veel elasticiteit. Ze is de halfzus van verschillende paarden die in het buitenland succesvol jonge paarden proeven liepen.  

Grootmoeder Sally (v. Sandro Hit) is een halfzuster van de premiehengst Jeraldo (v Johnson), gekeurd bij Oldenburg en Westfalen en internationaal gestart bij de junioren door Paul Url.  

Verder is de premiehengst Ziyech vorig jaar gekeurd bij DSP. Ziyech komt uit een halfzus van Sally. Ziyech staat te dekking bij Stal Brinkman. 

Via Sally gaat de moederlijn terug op de verbandspremiemerrie Ally Mcbeal (v. Argentinus). Dit is een volle zus van grand prix paard Rafalca, die in 2012 onder Jan Ebeling deelnam aan de Olympische Spelen in Londen.

Daarnaast is Ally Mcbeal halfzus van Don Rubino (v. Don Gregory) die op de Vechta Elite veiling voor 120.000 euro geveild werd en van de hengst Sir Rubin (v. Sir Donnerhall). Sir Rubin werd bij verschillende Duitse stamboeken goedgekeurd en was in 2010 onder Dorothee Schneider eerste reserve voor het WK jonge paarden in Verden.  

Nog uit deze moederlijn komen verschillende goede jonge paarden en verschillende Grand Prix paarden zoals Higgens (die succesvol grand prix loopt in USA) Steniro, Special K.

Stamboom

Vader Charmeur
Vader van vader Florencio
v.v.v.
m.v.v.
Moeder van vader
v.m.v. Jazz
m.m.v.
Moeder Renske
Vader van moeder Riccione
v.v.m.
m.v.m.
Moeder van moeder Sally
v.m.m. Sandro Hit
m.m.m. Ally Mc Beal