We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Meer informatie

 Deze mooie grote opvallende 14jarige merrie Doutze Ferroquil (Ferro x Rubiquil) is opgeleid en uitgebracht op inter 1 niveau.  Haar vader is de bekende en zeer gerespecteerde sporthengst Rubiquil die zijn nakomelingen zijn intelligentie en werkmentaliteit doorgeeft. Doutze heeft dit ook zeker van haar vader doorgekregen en is daardoor een braaf en makkelijk te rijden merrie. Ze heeft geen last van hengstigheidstreken tijdens het rijden en wil altijd haar best voor je doen. Dankszij haar afstammeling, prestaties in de sport en haar werkwilligheid is Doutze ook zeker een geschikte merrie om een veulen bij te fokken.

Doutze is vanaf haar 5de jaar door een vaste amazone beleerd en uitgebracht in de wedstrijdsport en is van de klasse B naar het inermediair 1 gereden met punten voor het inter 2. Ze is door haat brave karakter en rijbaarheid dan ook zeer geschikt voor bijvoorbeeld overgang van ponys naar paarden of voor de angstige ruiter die toch graag dressuurmatig wil door leren. Ook is ze geschikt voor de amateur wedstrijdruiter.

Naast het dressuurwerk maakt Doutze ook een leuk sprongetje en is ze een enkele keer mee geweest op een springconcour B/L niveau. Ook gaat ze heel braaf mee op buitenrit met 1 of meerdere paarden. Alleen mee naar buiten vindt ze spannend, ze is wel braaf maar onzeker maar is daar zeker doorheen te rijden. 

In 2018 is Doutze rontgenlogisch goedgekeurd en in december 2021 is ze rontgenlogisch herkeurd op hals en rug. Hieruit is gebleken dat ze enkele lichte bemerkingen heeft in haar hals en rug. Hier is door twee paardenpraktijken naar gekeken en het advies van beide kanten is dat Doutze prima gereden kan worden en ook uitgebracht kan worden op wedstrijden, alleen het hogere niveau van ZZL en hoger is niet meer haalbaar voor haar.  in juli 2021 is Doutze klinisch goedgekeurd! vandaar dat we haar verkopen als Schoolmaster. Prijs is hierdoor bespreekbaar!
mocht je nog vragen of interesse hebben in Doutze Ferroquil of wilt u een keer kennis komen maken neem dan gerust contact op met M. van Erp 06 83249245 (ook whats app)

Stamboom

Vader
Vader van vader
v.v.v.
m.v.v.
Moeder van vader
v.m.v.
m.m.v.
Moeder
Vader van moeder
v.v.m.
m.v.m.
Moeder van moeder
v.m.m.
m.m.m.